Miroslav Koubek, trenér Viktorie Plzeň před posledním utkáním v rámci základní skupiny Evropské konferenční ligy proti Astaně.

Jak velký sen je pro vás vyhrát skupinu bez ztráty bodu?

Bylo by to pěkné. Je to motiv, v tom zápase je jich spousta. Pokusíme se o to a věřím, že jsme schopni využít domácí prostředí a dokázat to.

Budete při skládání sestavy přemýšlet i nad tím, že v neděli hrajete v Olomouci?

Samozřejmě to budeme muset nějak vybalancovat. Ty dvě sestavy určitě nebudou stejné.

Bude to příležitost pro mladé hráče získat zkušenosti v Evropě?

Určitě, každý takový zápas nemůže nic nahradit, žádný tréninkový proces. Nicméně je to i zápas významný motivačně pro hráče, kteří tolik nehrají. Touto cestou jsme šli i v Albánii proti Ballkani, kdy jsme dali šanci klukům, kteří tolik nehrají. Věřím, že nᚠkádr má tu úroveň a poslední zápasy se to ukazuje.  

Hraje Astana podle vás jinak venku, než doma na umělé trávě?

Podle toho, co jsem viděl, tak je určitě nepříjemnější v domácím prostředí. Tím neříkám, že bude zítra příjemná, to vůbec ne. Je to zkušené mužstvo, které má ve svém kádru mnoho kazašských reprezentantů. Víme, jak si Kazachstán teď vedl skvěle v kvalifikaci na EURO, kde do posledního kola hrál o přímý postup. Je to dobře organizované mužstvo, které je skvěle fyzicky připravené. Jedná se o soupeře, který není pro nikoho snadný zdolat.

Co konkrétně bude platit na Astanu?

Já na o taktice na tiskových konferencích nemluvím. Vždy na soupeře platí dobrá hra, dobrý herní výkon a dobrá organizace. To jsou věci, které fungují vždycky. Tyhle mužstva jsou velmi dobrá po taktické stránce a v organizovanosti a Astana je v tom velice dobrá.