12. května je Mezinárodní den sester a FC Viktoria Plzeň se připojila k akci Fakultní nemocnice Plzeň Darujte srdce pro sestry.

Cílem FN Plzeň bylo u příležitosti tohoto dne odměnit všechny všeobecné, dětské a praktické sestry a porodní asistentky, kterých tam pracuje celkem 1600! Také plzeňská Viktoria chce poděkovat za jejich péči, laskavost a obětavost, zapojila se tedy do akce Srdcí pro sestry.

Celý tým připravil několik desítek triček s poděkováním sestřičkám, které podepsali Jean-David Beauguel, Jan Kopic a David Limberský (pro každou tak bude překvapení, od kterého hráče tričko obdrží), k tomu ještě přidal podepsané 3D srdce. „To je pro nás to nejmenší. Sestry si za svou práci poděkování určitě zaslouží, takže doufáme, že jim to udělá radost,“ říká záložník Jan Kopic. „Jsem rád, že můžeme zdravotním sestrám předat takový malý dárek. Snad jim to udělá radost, kterou si za svou práci určitě zaslouží,“ dodává Jean-David Beauguel.

Díky spolupráci s partnerskými školami z projektu Viktoria do škol a také některými dalšími školami z Plzeňska a okolí toho však plzeňský klub doručil do FN Plzeň ještě více. Žáci totiž s obdivuhodnou kreativitou připravili srdce pro sestry v několika podobách – z kamínků, pletená, z bonbonů, malovaná, vyřezaná do dřeva a další.

„Je až neuvěřitelné, jak si s tím děti pohrály. Musím uznat, že to je opravdu parádní práce,“ řekl Jan Kopic, který si všechny dárky od škol osobně prohlédl.

Děkujeme všem sestrám a samozřejmě i doktorům, doktorkám a všem, kteří se o nás starají nejen v této těžké době, za jejich práci!

Fotogalerie