Příprava na jarní část sezony 2019/2020 odstartovala 6. ledna silovými a rychlostními testy. První společný trénink pod vedením Adriana Gužy čeká viktoriány ve středu. V jakém složení se tým sejde?

Na startu zimní přípravy má slovenský trenér k dispozici 27 hráčů a dva brankáře. K týmu se připojují navrátilci z hostování Milan Havel, Pavel Bucha, Ubong Ekpai a Pavel Šulc, z béčka Šimon Gabriel a samozřejmě také nová posila Marko Alvir. Zdravotní problémy mají Jan Kopic a právě Ubong Ekpai, ti se tak zapojí do přípravy později. Vzhledem k těmto zraněním se do přípravy zapojí také Jakub Selnar, který hostoval v Sokolově.

První dva dny přípravy jsou tradičně věnovány funkčním a fyzickým testům. „Hráči projdou vyšetřením fyzioterapeutů a absolvují silový a rychlostní test. Jde nám o to, abychom měli analýzu pohybu a profil kondičních schopností jednotlivých hráčů, z čehož pak budeme vycházet během přípravy,“ vysvětlil kondiční specialista Martin Kojnok.

Ve středu pak celý tým vyběhne ke společnému tréninku v tréninkovém centru v Luční ulici. K dispozici mu bude vyhřívaný přírodní trávník.

Plzeňský tým čekají dvoufázové tréninky, doplněny budou o tři přípravné zápasy v tréninkovém areálu v Luční ulici, přičemž v jeden den je naplánován dvojzápas. V pondělí 27. ledna pak červenomodří odcestují do španělské Estepony k tradičnímu soustředění, kde odehrají čtyři utkání proti zahraničním soupeřům.

Všechny informace ohledně zimní přípravy, reportáží z přípravných duelů či fotogalerií sledujte jako již tradičně na webu www.fcviktoria.cz a na sociálních sítích klubu. Prostřednictvím Instagram stories budete moci opět nahlédnout „pod pokličku“, na YouTube FCVP TV pro vás opět přichystáme zákulisní a zajímavá videa především ze soustředění ve Španělsku.

Kádr pro zimní přípravu

Brankáři: Aleš Hruška, Dominik Sváček.
Obránci: Jakub Brabec, Šimon Gabriel, Milan Havel, LukᚠHejda, Adam Hloušek, Roman Hubník, David Limberský, Luděk Pernica, Radim Řezník.
Záložníci: Marko Alvir, Pavel Bucha, Aleš Čermák, Ubong Moses Ekpai*, Christián Herc, TomᚠHořava, Dominik Janošek, LukᚠKalvach, Joel Ngandu Kayamba, Jan Kopic*, Jan Kovařík, Ondřej Mihálik, Roman Procházka, Jakub Selnar, Pavel Šulc.
Útočníci: Jean-David Beauguel, TomᚠChorý, Michael Krmenčík.

* zdravotní problémy

Příchody: Milan Havel (návrat z hostování Bohemians 1905), Marko Alvir (volný hráč), Pavel Bucha (návrat z host. Mladá Boleslav), Ubong Moses Ekpai (návrat z host. České Budějovice), Pavel Šulc (návrat z host. Opava), Jakub Selnar (návrat z host. Sokolov) Šimon Gabriel (B tým).

Realizační tým: Adrian Guža (hlavní trenér), Marián Zimen (asistent trenéra), Marek Bakoš (asistent trenéra), Matúš Kozáčik (trenér brankářů), Ladislav Kubalík (videoanalytik, hráčský skaut), Martin Kojnok (kondiční specialista).

Plán zimní přípravy

6. + 7. 1. Funkční, silové a dynamické testy
8. 1. První společný trénink
18. 1. FCVP – Ústí nad Labem (11:00, Luční)
23. 1. FCVP – Viktoria Žižkov (11:00, Luční)
23. 1. FCVP – Baník Sokolov (14:00, Luční)
27. 1. Začátek soustředění v Esteponě
30. 1. První zápas na soustředění
30. 1. Druhý zápas na soustředění
3. 2. Třetí zápas na soustředění
7. 2. Čtvrtý zápas na soustředění
7. 2. Konec soustředění v Esteponě

Fotogalerie