Viktoriáni mají za sebou první přátelský zápas nové sezony. A zvládli ho úspěšně! V tréninkovém areálu v Luční ulici přivítali Spartak Trnava, se kterým si poradili vysoko 4:1. Utkání následně zhodnotil střelec vítězné branky TomᚠChorý a asistent trenéra Pavel Horváth.

„Výsledek je povzbuzující. Jsme rádi, že jsme si mohli zahrát s Trnavou, protože to byl kvalitní soupeř,“ začal s hodnocením Pavel Horváth. „Jsme spokojeni, protože kluci mají za sebou velmi náročný týden se spoustou těžkých tréninků,“ prozradil asistent Michala Bílka.

Po duelu byl šastný i navrátilec z hostování TomᚠChorý. „Na zápas jsme se všichni těšili, je to lepší než běhání nebo silové tréninky. Máme za sebou hodně těžký týden a na to, jaké k tomu všemu bylo počasí, tak jsme to zvládli velmi dobře,“ myslí si vytáhlý útočník.

Jak již bylo řečeno, viktoriáni mají za sebou náročný první týden letní přípravy. „Byl jsem trošku unavený, ale postupem času na to hráč zapomene a pak jsem se cítil dobře. Ke konci jsem trochu cítil nohy a tak, ale to se dá čekat, protože hodně běháme a dáváme do toho všechno. Chceme se ukázat, od toho je prostě příprava,“ ví TomᚠChorý.

Šestadvacetiletý střelec zaznamenal vítěznou trefu, když v 67. minutě proměnil první nařízenou penaltu. „Chtěl jsem si vzít i tu druhou, ale Kayi se mi skoro rozplakal, že si chce dát taky někdy gól,“ řekl s humorem Choras. „Byly to krásné rychlé situace s přechodem nahoru. Jhon Mosquera si to tam dvakrát skvěle předkopl a ty penalty byly jasné. Z naší strany to bylo dobré utkání. Sice jsme toho mohli dotáhnout víc, ale určitě jsme spokojeni,“ dodal útočník s číslem 18.

V zápase se objevilo i několik (staro)nových tváří. Co Pavel Horváth řekl na výkon Michala Hlavatého? „Má za sebou prvoligovou sezonu v Pardubicích a dnes ukázal, co jsme od něj čekali.“ Jhona Mosquery? „Je to rychlý a tahový hráč, navíc produktivní. Vybojoval dvě penalty, takže taky splnil očekávání.“ A Modoua Ndiayeho? „Myslím si, že předvedl výkon, který si zaslouží velkou pozornost a uvidíme, jak bude vypadat v následujících dnech. Určitě dostane další šanci,“ chválil legendární „Horvi.“

Hned prvním přátelském duelu se tak ukázalo spoustu hráčů v dobrém světle. „Jsme ve Viktorce Plzeň, tady konkurence bude vždycky vysoká. Každý hráč se s tím musí poprat,“ uvědomuje si TomᚠChorý.

Fotogalerie