Příprava na sezonu 2021/2022 je tu. O víkendu čekají svěřence trenéra Michala Bílka funkční testy, v pondělí se pak hráči sejdou k prvnímu společnému tréninku. Zde je kompletní hráčský kádr, který vstupuje do přípravy.

Funkční testy s Viktorií absolvuje hned několik nových tváří. S předstihem klub oznámil příchod Jhona Mosquery z Liberce, dnes dopoledne také příchod Ondřeje Pachlopníka z Brna. Na zkoušku pak přípravu absolvují brankář Marián Tvrdoň z Ústí nad Labem a senegalský záložník Modou NDiaye z Táborska. Z Vyšehradu poté přicházejí mladí hráči Adam Alexandr a Dominik Kříž.

Michalu Bílkovi se na pondělním tréninku bude hlásit i řada viktoriánů, kteří v minulé sezoně působili na hostováních. Konkrétně jde o útočníka Tomáše Chorého (Zulte Waregem/Belgie), záložníky Michala Hlavatého (Pardubice), Marka Alvira (České Budějovice), Dominika Janoška (Zlín) a obránce Luďka Pernicu (Brno) se Šimonem Gabrielem (Teplice).

Naopak kádr Viktorie opouštějí David Limberský s Tomášem Hořavou (oba konec profesionální kariéry), kontrakty vypršely Ubongu Ekpaiovi s Adamem Hlouškem, do přípravy Viktorie se nezapojí ani Radim Řezník se Zdeňkem Ondráškem – oba mají od klubu svolení k jednání o novém angažmá.

Reprezentační povinnosti na EURO 2020 si plní Jakub Brabec, do přípravy se tedy zapojí později. V rekonvalescenci v rámci dlouhodobého zranění je Václav Míka.

V první fázi čekají viktoriány dvoufázové tréninky v domácím prostředí, v rámci tohoto bloku sehrajeme i tři přípravné zápasy.

26. 6. FCVP – Trnava (11:00, Luční)
30. 6. FCVP – Příbram (16:00, Luční)
3. 7. FCVP – Aue (čas bude upřesněn, Luční)

Následně tým odjede na soustředění do rakouského Westendorfu, kde jej čekají rovněž tři přípravné duely.

8. 7. FCVP – Sepsi OSK (Rumunsko)
12. 7. FCVP – soupeř bude upřesněn
15. 7. FCVP – Arsenal Tula (Rusko)
(časy výkopů a místa budou upřesněny)

Soutěžní část sezony začne Viktorii ve čtvrtek 22. července domácím duelem 2. předkola Evropské konferenční ligy s Dynamem Brest, o následujícím víkendu pak v Doosan Areně přivítáme v prvním ligovém kole Mladou Boleslav.

KÁDR PRO PŘÍPRAVU

BRANKÁŘI
Aleš Hruška, Jindřich Staněk, Marián Tvrdoň

OBRÁNCI
Milan Havel, LukᚠHejda, Matěj Hybš, Filip Kaša, Josef Koželuh, Luděk Pernica, Šimon Gabriel, Jakub Brabec (plní si reprezentační povinnosti na EURO)

ZÁLOŽNÍCI
Adriel Ba Loua, Pavel Bucha, Aleš Čermák, Šimon Falta, Miroslav Káčer, LukᚠKalvach, Joel Kayamba, Jan Kopic, Jan Kovařík, Ondřej Mihálik, Pavel Šulc, Jhon Mosquera, Michal Hlavatý, Marko Alvir, Dominik Janošek, Modou NDiaye, Ondřej Pachlopník, Adam Alexandr, Dominik Kříž

ÚTOČNÍCI
Jean-David Beauguel, LukᚠMatějka, TomᚠChorý

Příchody: Marián Tvrdoň (Ústí nad Labem, zkouška), Šimon Gabriel (Teplice, návrat z hostování), Jhon Mosquera (Liberec), Michal Hlavatý (Pardubice, návrat z hostování), Marko Alvir (České Budějovice, návrat z hostování), Dominik Janošek (Zlín, návrat z hostování), Modou Ndiaye (Táborsko, zkouška), TomᚠChorý (Waregem, návrat z hostování), Luděk Pernica (Brno, návrat z hostování), Adam Alexandr (Vyšehrad), Dominik Kříž (Vyšehrad), Ondřej Pachlopník (Brno)
Odchody: Dominik Sváček (Liptovský Mikuláš, zkouška), Robin Hranáč (Liptovský Mikuláš, zkouška), David Limberský (konec kariéry), TomᚠHořava (konec kariéry), Ubong Ekpai (konec smlouvy), Adam Hloušek (konec smlouvy)
V řešení: Zdeněk Ondrášek, Radim Řezník