Druhý zápas v této sezoně v rámci českého poháru MOL Cup sehrají viktoriáni ve středu 30. října od 14:00 v Chlumci nad Cidlinou, tedy na půdě účastníka ČFL Skupiny B.

Chlumec je po 12 odehraných kolech ve své soutěži na čtvrtém místě, když získal 22 bodů při skóre 25:19. Minimálně bodoval ve všech pěti posledních zápasech, o víkendu si poradil s Ústím nad Orlicí 3:0. Chlumecký útočník TomᚠBastin je s 10 góly nejlepším ligovým střelcem.

Tým z Královéhradecka odehrál v rámci MOL Cupu již tři duely. Po výhře 3:0 v Libčanech skolil hned dva ligové celky! Ve 2. kole si poradil s Příbramí, když vítěznou branku na 2:1 vstřelil Novotný v 90. minutě. V dalším kole pak stejným poměrem vyhrál Chlumec nad Bohemians 1905, tentokráte rozhodl v 87. minutě gólem právě kanonýr Bastin.

„Nečeká nás jednoduché utkání. Chlumec jsme viděli, hrají důrazný, běhavý a jednoduchý fotbal, na který určitě bude potřeba se soustředit,“ varuje asistent trenéra Zdeněk Bečka. „Bez marodů jedeme v plné sestavě, v úvahu nepřipadá žádné podcenění. Na hráče apelujeme, že chceme postoupit. Chlumec má dobré hráče, kteří prošli i ligovými celky. Myslím si, že má kvalitnější kádr než Hlučín, se kterým jsme hráli v minulém kole,“ tuší Bečka.

Dle trenérových slov nastoupí i pár hráčů, kteří neměli tak velkou zápasovou vytíženost. Mezi takové by mohl patřit například i Dominik Janošek. „Chlumec sice hraje třetí ligu jako Hlučín, ale bude nahecovaný, že porazil ligová mužstva, navíc je čtvrtý v tabulce. To, že vyřadil Příbram a Bohemku, budí respekt – musíme k tomu přistoupit jako k ligovému zápasu,“ nabádá mladý záložník. „Z MOL Cupu je cesta do evropských pohárů, takže určitě chceme vyhrát. Prostor v Chlumci dostanou i někteří z nás, co tolik nehrajeme v lize, a tak se musíme trenérovi ukázat,“ cítí motivaci.