Hned 8 hráček Viktorie Plzeň se v říjnu představilo nebo představí v dresu se lvem na prsou. Mrázová byla u remízy s mistryněmi Evropy a Kochanová s Pavlíčkovou se podílely na postupu mezi elitu.

Mrázová vybojovala remízu s Anglií

Do ženského áčka, které má za sebou přátelské zápasy s Maďarskem a Anglií byly povolány dvě hráčky Viktorie Plzeň – brankářka Michaela Radová a útočnice Miroslava Mrázová. Ta na trávník přišla jako střídající žolík v obou případech – proti Maďarkám na poslední půlhodinu a proti mistryním Evropy z Anglie na posledních 15 minut. Byla tak u senzační remízy 0:0! 24letá Radová si zachytala v závěru utkání s Maďarkami, které skončilo 3:3.


V devatenáctce to našim hráčkám pálilo

Obránkyně Andrea Kochanová a Jaroslava Pavlíčková odehrály oba zápasy WU19 v 1. kole kvalifikace o Mistrovství Evropy 2023. Na první drtivé výhře nad Kazachstánem 7:0 se přesným zásahem podílela Kochanová a v dalším utkání, v němž Češky Andorru rozstřílely dokonce 12:0, se na listinu střelců zapsala Jaroslava Pavlíčková. Obě patří k nejvytěžovanějším hráčkám týmu, který si úspěšně zvládnutým dvojutkáním zajistil výhru ve skupině a tím pádem i postup do elitní kvalifikační Ligy A.


Kadlecová se utká o Evropu



1. kolo kvalifikace na EURO čeká i českou WU17, v jehož dresu o účast na evropském šampionátu bude bojovat i obránkyně Barbora Kadlecová, která mimochodem o víkendu obdržela ocenění pro mládežnici měsíce září. „Bára podává velmi dobré výkony v klubu a k tomu má stálé místo v základní sestavě reprezentace WU17. Je velice poctivá a pracovitá. Příkladná hráčka,“ chválí ji její trenér Pavel Hudeček. 16letá Kadlecová se se svým týmem postupně utká s Maďarskem, Norskem a Bosnou a Hercegovinou.


V defenzivě WU15 nechybí tři viktoriánky

Do obranných řad dívčí patnáctky patří i Plzeňačky Klaudie Antony, Denisa Rancová a Nikola Šotová. Svěřenkyně trenérky Kušnierové čeká UEFA Development Tournament 2022, na němž se střetnou s Rumunskem, Kosovem a Severní Makedonií.