Po utkáních na hřišti divizních celků Doubravky a Klatov čeká Viktorii Plzeň třetí přátelský zápas, ve středu od 17:00 se v Mariánských Lázních postaví proti druholigovému Sokolovu. Baník vede jako hlavní trenér plzeňská fotbalová legenda Pavel Horváth.

Sokolovští oslavily 16. června 70 let od založení fotbalového klubu. 14. června pak sehráli první přátelské utkání nové sezony, kdy porazili Františkovy Lázně 4:0 po dvou gólech Voleského a trefách Kosaka s Bodym.

V sezoně 2017/2018 skončil Baník na sedmém místě Fotbalové národní ligy se ziskem 41 bodů. Pod Pavlem Horváthem nastupovali také hráči hostující z Viktorie Plzeň – Michal Hlavatý, Petr Bolek, Martin Rychnovský a LukᚠProvod.

Po výhrách 7:0 nad Doubravkou a 6:0 nad Klatovami tak čeká viktoriány třetí přátelský zápas. Hrát se bude od 17:00 na hřišti v Mariánských Lázních proti Baníku Sokolov.

Se Sokolovem se Viktoria v minulé sezoně střetla hned dvakrát. V létě jej porazila 3:2 (Šiman vlastní, Suchan, Krmenčík), v zimě pak 6:0 (Chorý 2, Kolář, Kopic, Bakoš z PK, Ivanschitz).