Po 8. kole FORTUNA:LIGY je na programu první reprezentační přestávka a řada z viktoriánů bude mít možnost reprezentovat. Jakub Brabec s Janem Kopicem byli povoláni do českého týmu, Matúš Kozáčik pak odcestuje hájit barvy Slovenska. Několik hráčů je také v mládežnických týmech.

Česká republika – A tým

V nominaci trenéra Jaroslava Šilhavého pro kvalifikační zápasy na hřišti Kosova a Černé Hory jsou dva viktoriáni, a to Jakub Brabec (14/0 za repre) a Jan Kopic (15/3). Řada dalších se pak dostala mezi náhradníky, konkrétně jde o Lukáše Hejdu, Radima Řezníka, Tomáše Hořavu, Lukáše Kalvacha, Tomáše Chorého a Michaela Krmenčíka, kterého trápí svalové zranění.

Reprezentace hraje 7. září od 15:00 v Prištině, druhý zápas pak 10. září od 20:45 v Podgorice.

Slovensko – A tým

Slovenský tým čekají kvalifikační zápasy s Chorvatskem (6. září v Trnavě) a s Maďarskem (9. září v Budapešti), mezi čtyřmi gólmany je pak v nominaci plzeňský Matúš Kozáčik. V záloze figuruje dnes již bývalý viktorián Patrik Hrošovský z Genku a v útoku pak Michal Ďuriš z Famagusty, mezi náhradníky nalezneme Erika Pačindu, který z Plzně hostuje v Koroně Kielce.

Česká republika – U21

Bývalý trenér Viktorie Karel Krejčí nominoval do týmu U21 viktoriány Dominika Janoška a Pavla Buchu, který momentálně hostuje v Mladé Boleslavi. Lvíčata mají na programu dva zápasy. 6 září se od 18:00 v Českých Budějovicích utkají s Litvou v rámci prvního zápasu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy, o den později odcestují do Francie, kde je v pondělí 9. září od 21:00 na programu přípravný zápas v Troyes s domácím výběrem.

Česká republika – U20

Tým U20, který vede bývalý kouč viktoriánských dorostů Jiří Žilák, čekají přípravné utkání s Německem (5. 9. v Halle od 16:30) a s Itálií (9. 9. v Přešticích od 16:00). Součástí týmu jsou Pavel Šulc (hostující v Opavě) a LukᚠPfeifer (hostující v Pardubicích). Mezi náhradníky pak nalezneme ještě Václava Svobodu, Robina Hranáče, Jonáše Vaise, Jakuba Selnara a Tomáše Kepla.

Česká republika – U19

V české reprezentaci do 19 let jsou pro přípravné zápasy se Švýcarskem (5. 9. ve Fribourgu) a s Belgií (10. 9. v Tubize) tradičně Karel Žilák se Šimonem Gabrielem.

Česká republika – U18

Osmnáctku čeká krátce po absolvování Memoriálu Václava Ježka přípravný kemp v Trutnově, v rámci něhož sehrají přátelské utkání s tamním divizním celkem. V nominaci týmu trenéra Suchopárka je Josef Koželuh.