Dlouholeté opory Daniel Kolář a František Rajtoral opouští Viktorii Plzeň a míří do turecké ligy, kde budou oblékat dres Gaziantepsporu. „Oběma patří velké poděkování za vše, co pro klub udělali. Navždy se zapsali do klubové historie,“ řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Třicetiletý Rajtoral získal ve Štruncových sadech čtyři mistrovské tituly a dvakrát si zahrál Ligu mistrů, například proti Barceloně či Bayernu Mnichov. Stejné úspěchy slavil v červenomodrém dresu i český reprezentant Daniel Kolář.

„Významně se podíleli na úspěšné novodobé historii Viktorie Plzeň. Mají velký podíl na všech úspěších, patřili ke klíčovým a nejvýraznějším postavám mužstva, zapsali se do srdcí našich fanoušků. Za to všechno bych jim chtěl poděkovat,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek. 


„Nyní však nastal čas na změnu, rozhodli jsme se přebudovat kádr a hráči mají možná poslední možnost vyzkoušet si zahraniční angažmá. Domluvili jsme se tedy na ukončení spolupráce,“ dodal.

V neděli čeká Rajtorala i Koláře zdravotní prohlídka, poté by se měli oficiálně upsat novému klubu. „Oběma přejeme, aby se jim v novém působišti dařilo. Přestup do zahraničí je pro každého fotbalistu novým impulsem,“ řekl generální manažer.


V týdnu oznámila Viktoria Plzeň příchod záložníků Martina Zemana ze Sionu a Ergyse Kaceho z Paoku Soluň. Oba by měli být trenéru Romanu Pivarníkovi k dispozici již na nedělní ligové utkání se Slavií Praha (19.30).