Mistrovský tým plzeňské Viktorie přivítal na radnici primátor Pavel Šindelář společně s 1. náměstkem primátora Romanem Zarzyckým, který je zodpovědný za oblast sportu. Slavnostního přijetí se zúčastnili čeští šampioni včetně trenérů a vedení klubu. V obřadní síni plzeňské radnice nechyběl ani mistrovský pohár, který byl krásným doplňkem celého setkání.

Čtvrteční dopoledne bylo pro plzeňské fotbalisty speciální. Zavítali totiž i s mistrovským pohárem na městskou radnici, kde je slavnostně přivítalo vedení města v čele s primátorem Pavlem Šindelářem. Společně týmu poděkovali za skvělou reprezentaci západočeské metropole.

Jako poděkování za dlouhodobou podporu ze strany města předal generální ředitel klubu Adolf Šádek do rukou primátora Plzně mistrovský obraz podepsaný všemi hráči současného týmu. Primátor poblahopřál Viktorii k úspěchu a zároveň také společně s náměstkem pro ekonomiku Davidem Šloufem předal do rukou vedení západočeského celku šek v hodnotě 300 tisíc korun pro Viktorii Plzeň - fotbal, z.s. na podporu mládežnických týmů.

„Jsem rád, že mohu v tomto krásném prostředí plzeňské radnice přivítat strůjce mimořádného úspěchu. To, že zde vidíme mistrovský pohár, znamená jediné, a to, že jste v této sezoně byli nejlepší, což jste dokázali zopakovat již pošesté. Za Město Plzeň musím říci, že si toho moc vážíme, protože propagace, kterou Viktoria Plzeň poskytuje našemu městu, je něčím, co žádné jiné město nemá. Děkujeme a jsme na to hrdí. Věřím, že se k šestému titulu brzy připojí i další,“ sdělil na úvod setkání primátor Pavel Šindelář.

„Jsem nesmírně rád, že jsem na žádném z těchto krásných slavnostních přivítání na plzeňské radnici doposud ani jednou ze všech šesti příležitostí zisku mistrovského titulu nechyběl. Vážím si také toho, že se pan primátor zúčastnil mistrovských oslav, které proběhly na náměstí a užil si tento úspěch společně s námi,“ řekl generální ředitel klubu Adolf Šádek.

„Společně jsme mohli oslavit šestý mistrovský titul, který byl jedním z těch nejt잚ích, jenž jsme získali. Bez podpory, které se nám dostává od Města Plzně, by to nebylo možné. Můžeme hrát na špičkovém stadionu, který by bez města nestál a naše mládež bude moci brzy trénovat na úrovní profesionálů. Za to, že můžeme být takto úspěšní, děkujeme Městu Plzeň. Můžeme slíbit, že budeme dělat všechno pro to, abychom naše město nadále hrdě reprezentovali a na podzim vrátili do Plzně evropské poháry. Moc děkuji za veškerou podporu, které se nám dostává,“ dodal za Viktorii Plzeň její nejvyšší představitel.

„Bylo to krásné, úspěch s námi oslavilo obrovské množství lidí a všichni jsme si to hrozně užili. Pro mě osobně to byl nejt잚í titul, protože se s námi ze začátku moc nepočítalo. O to víc si vážím, že se to podařilo a děkuji za podporu, které se nám v průběhu celé sezony dostalo,“ pronesl za plzeňskou kabinu její kapitán LukᚠHejda.

Fotogalerie