Ve strahovském areálu v Praze včera finálovou skupinou vyvrcholil celoroční Memoriál Vlastislava Marečka. Viktorku na turnaji reprezentovala kategorie U16 a vedla si opravdu parádně, v červenci v předkole „desítkou“ zdemolovala Chomutov, a přes 1. kolo a semifinálovou skupinu postoupila až do Final 4 vedle pražské S a brněnskou Zbrojovku.

Viktoriány před branami finále nakonec zastavila Sparta, tedy celkový vítěz turnaje. „Byl tam velký rozdíl v kvalitě. Rychlost, jeden na jednoho… V tom všem bylo znát, že je Sparta někde jinde,“ hodnotil zápas trenér David Vaněček.

Jeho svěřence po prohře 0:4 čekal zápas o třetí místo s vrstevníky z Brna. „Brno na tom bylo podobně jako my, byl to vyrovnaný zápas, my ale byli kvalitnější na míči a dobře jsme kombinovali,“ pokračoval 38letý trenér. Plzeň nad Moravany vedla 2:0 díky dvěma brankám Adama Šlegela, jenž se nakonec s devíti zásahy na kontě stal nejlepším střelcem svého mužstva.

Soupeř však následně srovnal dvěma přesnými střelami zpoza pokutového území z nohy Daniela Poláka, syna bývalého reprezentanta Jana Poláka. Západočeši si ale prakticky záhy uzmuli vedení zpět, když se hlavou po rohovém kopu prosadil David Toman. Zbytek utkání už Západočeši zvládli a zaslouženě tak obdrželi medaile za třetí místo!

„Chtěl bych kluky pochválit, předváděli jsme týmové výkony, a i celkově bych řekl, že jsme dobrá parta. Turnajem všichni žili, a to včetně hráčů na lavičce,“ uzavřel Vaněček.

Výsledky finálového kola:

Semifinále
FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 0:4 (0:3)
Střelci: 17. Saal, 32. Kotrba, 41. Princ, 87. Wölfl

FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha 0:4 (0:2)
Střelci: 2. Jinoch, 38. Hefner, 57. Jinoch, 80. Hanzelka

O třetí místo
FC Viktoria Plzeň - FC Zbrojovka Brno 3:2 (2:1)
Střelci: 32. Šlegel, 37. Šlegel, 66. Toman – 44. Polák, 63. Polák

Finále
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 3:1 (1:0)
Střelci: 23. Šetka, 49. Penxa, 52. Tošnar (pen.) – 80. Teterya

Fotogalerie