Viktoria Plzeň zvítězila na hřišti Fastavu Zlín 1:0, když v prvním poločase rozhodl svou brankou utkání Daniel Kolář. Trenér Pavel Vrba shledal první půli nedělního zápasu za vydařenější.

„Utkání bych rozdělil na dvě části. V prvním poločase jsme byli lepší, dali jsme gól a měli i dobrou mezihru. Bohužel ve druhé půli nás Zlín zatlačil, byl aktivnějším týmem a naštěstí pro nás nevstřelil branku. Fastav hrál ve druhém poločase velice důrazně a důsledně, díky čemuž byl lepší než v první půli. My jsme měli šance, které jsme bohužel nedohráli do úspěšného konce,“ zhodnotil utkání Vrba.

První jarní ligovou výhrou jeho tým zvýšil náskok na čele tabulky na devět bodů. „V posledních kolech nás naši soupeři doháněli. Teď máme devět bodů náskoku a zápas k dobru. Devět kol před koncem je to příjemná situace, ale Slavie a další týmy chtějí udělat maximum proto, aby nás ve zbytku soutěže potrápily. Dnes to pro nás bylo důležité vítězství,“ uznal plzeňský trenér.

„Ligové vítězství uklidněním je, ale myslím si, že s Libercem jsme hráli lepší fotbal než dnes. Tříbodový zisk je pro nás velmi důležitý, ale předvedená hra nebyla z naší strany ideální. Měřítkem by pro nás měl být odvetný zápas se Sportingem, takhle bychom se chtěli prezentovat i v lize,“ uzavřel Pavel Vrba.

Fotogalerie