Poslední květnový víkend se nesl ve znamení venkovních utkání. Dorost U19 a U17 zvládl svou misi na Dukle a ženské béčko zakončilo ligu vítězstvím v Mostu, teď je bude čekat barហo postup.

Dukla vs. FCVP U19 1:2
Střelci: 39. Svoboda (pen.) - 22. Keltyčka T., 55. Panoš
Hodnocení trenéra Ondřeje Šimla: „Myslím, že jsme v zápase byli lepší. Dobře jsme drželi míč, pozorně bránili. Jen nám chyběl větší klid ve finální fázi, abychom přidali další branky.”


Teplice vs. FCVP U18 1:2
Střelci: 68. Bzura - 62. Honomichl, 21. Kulišan (pen.)
Hodnocení trenéra Roberta Vágnera: „Nedělám to často, ale po zápase jsem kluky pochválil, protože jsme hráli proti velice kvalitnímu soupeři, který doma jen vyhrával. My jsme ale hráli velice poctivě do defenzivy a nepouštěli domácí do šance. V druhé půli jsme vyřešili brejk na 0:1 velice kvalitně, a i když jsme za šest minut inkasovali po rohu, deset minut před koncem jsme opět šli do brejku a rozhodčí nařídil správně pokutový kop po faulu domácích. Zdobila nás bojovnost a velice dobré nastavení po celý zápas.”


Dukla vs. FCVP U17 0:1
Střelci: 75. Ruta
Hodnocení trenéra Davida Vaněčka: „Celý zápas jsme byli lepším týmem, vytvořili jsme si dost příležitostí, ale vstřelili jen jednu branku z rohu. V proměňování šancí se musíme zlepšit.”


Teplice vs. FCVP U16 8:0
Střelci: 15. Spálený, 22. Spálený, 28. Myška, 45. Senft (pen.), 52. Dbalý, 58. Senft, 77. Dbalý, 81. Přenosil
Hodnocení trenéra Pavla Fořta: „Zápas nám hrubě nevyšel jak silově, tak hrou. Bohužel jsme neplnili, co jsme si řekli a kvůli tomu jsme neměli šanci. 8:0 byl pro nás možná ještě milosrdný výsledek, Teplicím vycházelo vlastně úplně všechno. My jsme se do zápasu nedostali, ani když jsme prostřídali, obraz hry se nezměnil. Ani ne výsledkově, ale spíš jsem zklamaný herně."


Příbram vs. FCVP U13 4:12
Střelci: 7. Šrajn, 47. Šástka, 49. Šástka, 63. Šástka - 15. Kovařík, 17. Kovařík, 18. Kovařík, 30. Kovařík, 35. Míka, 48. Kovařík, 52. Kovařík, 71. Kovařík, 75. Míka, 77. Kyklhorn, 80. Nguyen, 86. Hnát
Hodnocení trenéra Josefa Šnebergera: „Utkání jsme zvládli z hlediska výsledku, ale s herním výkonem jsme úplně spokojení nebyli. V posledním utkání soutěže s Táborskem se budeme chtít prezentovat živěji a s větší jistotou v kombinaci."


Příbram vs. FCVP 2:12
Střelci: 4. uka, 30. Suchopár - 7. Bečka, 60. Bečka, 15. Sebránek, 28. Sebránek, 18. Lavička, 31. Lavička, 19. Mrázek, 26. Velič, 60. Serhiienko, 72. Serhiienko, 80. Šlajs, 87. Minařík
Hodnocení trenéra Tomáše Hada: „Povedené utkání, ve kterém jsme dokázali reagovat na úvodní branku soupeře šesti vstřelenými brankami již během první třetiny. I přes herní výpadek v prostřední části jsme předvedli plno hezkých ofenzivních akci a po zásluze vyhráli o deset branek.”


Most-Souš vs. FCVP Ženy B 0:3
Střelci:
10. Kastnerová (vl.), 27. Jiskrová, 65. Troupová (pen.)
Hodnocení trenéra Tomáše Lemáka: „Do posledního soutěžního utkání jsme šli s cílem vyhrát. Od začátku zápasu se nám dařila kombinační hra a přechod přes soupeřův presink. Chyběl nám ale klid ve finální fázi. Do poločasu padly pouze dvě branky. Ve druhém poločasu soupeř přidal na důrazu, ve vícero momentech až moc. Do konce utkání jsme již soupeře k ničemu nepustili a zvítězili 0:3.”


Hradec Králové vs. FCVP WU18 1:2p
Střelci: 60. Koudelová - 67. Rancová
Hodnocení trenéra Ondřeje Lokaje: „V Hradci jsme odehráli poslední utkání sezony a zápas neprobíhal vůbec podle našich představ. Vzhledem k posunu některých hráček do žen po sezóně, jsme si chtěli zkusit různé varianty na další sezónu a holky nastoupily na postech, které normálně nehrají, a také v jiném rozestavení. Utkání dále ovlivnila hodně nepřátelská kulisa místních fanoušků, kteří během zápasu našim holkám jen nadávali a uráželi je! Mrzí mi množství šancí, které jsme měli a neproměnili je, obzvl᚝ ze standardních situací, kdy jsme kopali asi 20 rohů, což je jindy naše velká síla a dokážeme z nich vytěžit více branek. Utkání jsme bojovností dotáhli do stavu 1:1 a pak zvítězili na penalty.”


Braník vs. FCVP WU15 5:2
Střelci: 38. Kolmanová, 75. Kolmanová, 2. Kolmanová, 14. Bartolomějová, 9. Kolmanová - 69. Antony, 63. Boučková
Hodnocení trenéra Tomáše Berana: „V rámci posledního kola ligové nadstavby jsme sehráli utkání na pražském Braníku. Celé utkání jsme dobývali účinný blok soupeře, bohužel se nám nepodařilo zrychlit hru ve finální fázi a hrát více po stranách hřiště. Braník těžil z rychlých brejků a hlavně po našich individuálních chybách. Cíl sedmi výher v řadě se nám splnit nepodařilo, ale i tak hodnotíme celou nadstavbovou část vesměs pozitivně. Soupeři gratulujeme k efektivní taktice, na kterou jsme nedokázali správně reagovat.”


Braník vs. FCVP WU13 3:11
Střelci: 4. Santillánová, 49. Santillánová, 61. Dastychová - 2. Pohořalá, 15. Žigová, 16. Pohořalá, 18. Hrdličková, 24. Hrdličková, 29. Pohořalá, 32. Bauerová, 41. Hrdličková, 43. Bauerová, 66. Vacíková, 69. Lukášová
Hodnocení trenéra Pavla Kováříka: 
„K poslednímu ligovému zápasu jsme nastoupili kromě dlouhodobě zraněné Šibilové v kompletní sestavě. 1. poločas holky odehrály velmi dobře a brzo jsme šli do vedení. Na to soupeř rychle zareagoval skvěle zahraným rohovým kopem zakončeným důraznou hlavičkou, což se v této kategorii nevidí příliš často. V dalším průběhu zápasu již holky dominovaly - byly drzé 1 na 1, měly dobrou rozehrávku odzadu a rychlý přechod do útoku. Velmi pozitivní bylo, že se nám v zápase objevovaly činnosti z tréninkového procesu. Velmi kvalitní střelbou z větší vzdálenosti se opět prezentovala dvojice Pohořalá a Hrdličková. Celkově slabší jsme pak byli v důrazu před brankou a to jak v obranné, tak především v útočné fázi. Opět nás potrápilo přebírání hráček v obranné činnosti. 2. poločas byl v podstatě stejný, v jeho průběhu se pak projevilo to, že se zápas odehrál na umělé trávě za poměrně teplého počasí, místy už nám chyběl větší pohyb bez míče. Celkově tým zaslouží pochvalu a věřím, že stejnou radost ze hry si užijeme ve zbývajících zápasech sezóny v rámci nadstavby městského přeboru mladších žáků.”