Vážení viktoriáni,

je nevyšší čas, abychom vás informovali o aktuální situaci směrem k vám – našim nejvěrnějším příznivcům, kteří vlastníte permanentní vstupenku. Jak jistě víte a mnohokrát jste slyšeli či si přečetli v médiích, na blížící se domácí zápas Viktorky vás bohužel do hlediště Doosan Areny nemůžeme pustit. Vzniklá situace nás velmi mrzí, protože bez vaší podpory a atmosféry to nikdy nebude ono.

Na jednu stranu jsme hrozně rádi, že se liga dočkala svého restartu, na druhou stranu si uvědomujeme, jak moc nám budete chybět. I proto jsme se intenzivně zabývali možnostmi, jak vám naše zápasy přiblížit a nabídnout alternativní řešení. O autokino v DEPO 2015 byl enormní zájem a potěšilo nás to, stejně tak jsme rádi, že budete moci zápasy zhlédnout v televizi – a už doma, v oblíbené hospůdce nebo třeba na zahrádkách restaurací v plzeňském pivovaru nebo u Klubovky. Společně s O2 TV jsme vám pak nabídli i možnost aktivovat si tříměsíční balíček za zvýhodněnou cenu.

Rozumíme tomu, že ani jedna z nabízených variant vám plnohodnotně nenahradí jedinečný zážitek z návštěvy Doosan Areny, nicméně snažíme se, abyste mohli naše výkony sledovat a věříme, že nám na dálku budete držet palce. Bojujeme i za vás!

Pustit část fanoušků na stadion není za aktuálních podmínek možné. Hranice 300 lidí je pro nás limitující. Primárně musíme zabezpečit zápas po technické stránce, což zahrnuje nejen hráče a realizační týmy, ale i obsluhu zvuku, podavače míčů, trávníkáře, údržbáře, pořadatele, záchranné složky, zástupce médií a řadu dalších funkcí, které jsou nezbytně nutné. Zbylá místa na stadionu využijí významní hosté klubu (několik desítek). Z fanouškovské komunity jsme rovněž zaznamenali hlasy, že buď půjdou na stadion všichni fanoušci, nebo nikdo. Situace prostě není ideální a považujeme za správné vám tento krok a aktuální stav vysvětlit.

Relevantním dotazem z vaší strany je i to, jak vám klub vynahradí, že jste jako majitelé permanentky nemohli do hlediště kvůli situaci zapříčiněné zásahem vyšší moci, což jako klub nedokážeme nijak ovlivnit. Přesto nám přijde férové, abychom se i k této situaci postavili čelem.

Zaregistrovali jsme ze strany fanoušků zajímavou iniciativu, že nežádají žádnou kompenzaci a chtějí tímto svým krokem podpořit svůj klub. Nebudeme lhát – tato reakce nás potěšila. Nicméně nemusí to být názor každého z vás, toho jsme si vědomi.

Vynahradit vám chybějící zápasy hodláme v souvislosti s nadcházející sezonou. Zde však narážíme na řadu překážek, a především nedostatek informací ohledně termínu startu nové sezony, termínů pohárových zápasů či vývoje pandemické situace. Máme připravené varianty, musíme však počkat na další pevné termíny a informace.

Věříme, že nám v tomto rozumíte a prosíme o trpělivost.

Děkujeme.

Vaše Viktorka