Viktoria Plzeň chystá zapojení do světa online her a začínající spolupráce s organizací Inaequalis (Inae) už přináší výrazné úspěchy. Dva vybraní hráči v plzeňském dresu se probojovali do finále turnaje v Praze z téměř tisícovky hráčů FIFA19, jeden z nich dokonce vyhrál!

V nadcházejících 14 dnech Viktoria představí plnou podobu nově vznikajícího projektu, pro který vybrala nadějné hráče, ale v pražské Hostivaři už se naplno projevují první úspěchy spolupráce na probíhajícím turnaji.

Čtyři kvalifikační online turnaje čítaly přibližně tisíc hráčů, z nichž se 32 nejlepších dostalo do online finále a nejlepších 8 pak do off-line finále v pražském obchodním centru Vivo! V plzeňském dresu se do nejlepší osmičky probojovali LukᚠPour alias T9Laky a Pavel Kail s přezdívkou INAE.pikej. Nechyběl ani souboj viktoriánů se zástupci Sparty, takže prestiž ve finálové skupině byla bez ohledu na touhu po vítězství v turnaji zaručena. Finálová klání šla sledovat i živě na Twitch kanálu CZCTV. Celkovým vítězem turnaje se stal právě T9Laky, INAE.pikej skončil na šestém místě.

Hráčská organizace Inae sdružuje hráče z celé republiky, přesto si ji Viktoria pro spolupráci vybrala především proto, že sídlí v Plzni a ve svém zaměření se vyhýbá násilným hrám.