Po třech letech se sešly starší i mladší žákyně v pražských Štěrboholech, aby poměřily síly na mezinárodním halovém turnaji Praga Cup 2022. A nechyběly u toho ani viktoriánky! Oba týmy předvedly kvalitní a bojovné výkony, domů na západ Čech s nimi dokonce odcestovala jedna individuální cena.

V sobotu 26. listopadu vstoupily do turnaje nejprve starší žákyně, které odehrály turnaj stylem každý s každým. Celkem poměřily síly s dalšími sedmi týmy a nakonec jim medaile jen těsně utekly, když se umístily na čtvrtém místě.

Tým FCVP WU15 nakonec po skvělých výkonech nejel domů s prázdnou a sáhl si na trofej. Za skvělé výkony si jí vysloužila Nikola Šotová, která byla vyhlášena nejlepší hráčkou turnaje. 

„I bez jediného tréninku v halovém prostředí, jsme se na závěr sezony rychle přizpůsobili rychlejšímu a menšímu prostoru tělocvičny. Hned na začátku turnaje nás čekal nᚠposlední ligový soupeř Slovan Liberec, kterému jsme měli po remíze v Plzni co vracet. Tohoto těžkého soupeře se nám podařilo v divoké přestřelce v závěru utkání přestřílet a první výhra byla naše,“ zhodnotil úvod turnaje asistent trenéra WU15 TomᚠNovák.

„Dalším protivníkem byla Dukla Praha, s níž jsme vyhráli vysoce 5:0. Bohužel další tři utkání proti Spartě, Brnu a Pardubicím tak radostné nebyly. Díky našemu nedůrazu a neschopnosti v individuálních obranných situacích jsme všechny tři utkání prohrály. Do konce turnaje nám zbývala pouze dvě utkání, a pokud jsme chtěli pomýšlet alespoň na 4. místo, museli jsme zbývající utkání bezpodmínečně vyhrát. Naštěstí se nám tyto zápasy vydařily a my si díky těmto výhrám vysloužili 4. místo,“ pokračoval.

„Jako bonus si kapitánka mužstva Nikola Šotová odnesla z turnaje díky svým skvělým týmovým výkonům ještě individuální ocenění pro nejlepší hráčku turnaje, přičemž toto označení potvrdila ještě v posledním utkání krásnou střelou přes půlku hřiště,“ těšilo ho počínání své svěřenkyně.

Den poté přišly na řadu zápasy mladších žákyň, jež rovněž odešly se vztyčenými hlavami. Po celém dni a sérii sedmi utkání se v konečném pořadí umístily na pátém místě.

„Pro naše hráčky to byl po dlouhé době halový turnaj. Do turnaje jsme vstoupily se silnými soupeři a zahájily ho tak prohrou s Libercem a Slavií. Holky se ale nevzdaly, bojovaly, uhrály poté i cenná vítězství, za což si zaslouží velkou pochvalu. Celý den jsme si jako tým náramně užili,“ prozradila vedoucí mužstva WU13 Miroslava Bauerová. 

„Turnaj byl pro nás obrovská zkušenost a motivace do jarních kol ligy mladších žákyň. Velký dík patří pořadatelům za poskytnutou příležitost a skvěle zvládnutou organizaci turnaje. Poděkovat bych chtěla rovn잠rodičům za jejich neustálou podporu holek. Pokud bude příležitost, rádi se příští rok opět zúčastníme,“ dodala na závěr. 

Konečné pořadí – Praga Cup 2022, starší žákyně
1. Sparta Praha
2. Lokomotiva Brno
3. Slovan Liberec
4. Viktoria Plzeň
5. Pardubice
6. Slovan Bratislava
7. Hradec Králové
8. Dukla Praha

Konečné pořadí – Praga Cup 2022, mladší žákyně
1. Slovan Liberec
2. Sparta Praha
3. Slavia Praha
4. Hradec Králové
5. Viktoria Plzeň
6. Teplice
7. Slovan Bratislava
8. Lokomotiva Brno


Fotogalerie