První přípravný duel mají viktoriáni za sebou. V sobotu dopoledne v něm brankami Matěje Vydry a Pavla Šulce porazili Žižkov 2:0. Takto jej hodnotí asistent trenéra Marek Bakoš.

Marku, panuje s prvním přípravným zápasem spokojenost?

Panuje spokojenost s celým prvním tréninkovým týdnem, který jsme dnes zakončili. Ale trochu to pokazila skutečnost, že musel v prvním poločase pro zranění kolene střídat Honza Sýkora. Jinak se udělala spousta práce, v zápase jsme si vytvořili hodně šancí, dali dva góly a dotáhli jej k vítězství.

Jak to vypadá právě s Honzou Sýkorou?

Zatím nemáme přesné informace, uvidíme. Teď jej čekají vyšetření a doufáme, že to snad nebude vážné.

Poprvé nastoupily i nové posily, jak si vedly?

Všichni naskočili do zápasu a každý z hráčů odehrál poločas. Mají za sebou náročný týden, který byl velmi intenzivní a udělalo se spoustu práce. Jsou tu samozřejmě krátce, seznamují se s kabinou a zatím je vše v pořádku, plní naše očekávání.

Ocenili jste, že se zápas hrál na perfektně připraveném trávníku?

Musím pochválit všechny, co se starají o trávník, byl vynikající a využíváme to naplno i během týdne. Samozřejmě je to lepší než umělka, to všichni hráči oceňují.

Co čeká hráče ve druhém týdnu přípravy?

Opět to bude spojené, tedy herní věci i kondiční. Na hřišti jsme velmi často, pracujeme i na těchto věcech, zároveň se i běhá. V podobném duchu budeme pokračovat i v dalším týdnu, než odjedeme na soustředění.

Ve středu nás čeká druhý přípravný duel, půjdete do něj s podobnými úkoly?

Ano, bude to v podobném nastavení jako dnes. Trochu to zase poskládáme jinak, budeme chtít zase vidět okolo dvaceti hráčů.“