Díky postupu ze čtvrtfinále MOL Cupu může Viktoria Plzeň úspěšně živit naděje na zisk druhé nejvýznamnější české fotbalové trofeje. První duel semifinále pohárové soutěže rozehrají viktoriáni už v úterý 5. dubna od 15:00 hodin v Mladé Boleslavi.

„Pro semifinále jsme neměli osobní přání. V závěrečné fázi soutěže už si nemůžeme vybírat, protože se jí účastní čtyři nejlepší mužstva. Do dvojzápasu s Mladou Boleslaví jdeme samozřejmě s tím, že chceme postoupit,“ říká asistent trenéra Zdeněk Bečka. „Boleslav hraje líbivý kombinační fotbal, díky čemuž byla jednu dobu dokonce nejlépe střílejícím mužstvem ligy. Zápas v podobném duchu očekáváme i zítra,“ vyhlíží Bečka blížící se střetnutí ve městě automobilů. 

V plzeňské základní sestavě lze očekávat několik změn. „Uvidíme, jak se po posledním tréninku budou hráči jevit po zdravotní stránce. Vyhodnotíme si, kdo s námi odcestuje a kdo s ohledem na zdravotní stav zůstane v Plzni. Určitě ale chceme rozložit zápasovou zátěž mezi všechny hráče, které budeme mít k dispozici,“ dodává Zdeněk Bečka.

„Z Boleslavi se chceme vracet s vítězstvím, které by nám zaručovalo směrem k postupu výhodnou pozici do domácí odvety,“ uzavírá plzeňský asistent.