30. 12. 1899    

5. kolo / Středa 17. 9. 2014, 14:15 /

5. kolo / Středa 17. 9. 2014, 14:15

FC Viktoria Plzeň

3:1

(2:0)

SK Slavia Praha

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda (47´ Hykš), Kapuscinský, Kadar, Ryška (70´ Skopový) – Čihák (54´ Vais), Řezáč, Pihrt (65´ Brudna) – Petr, Arzberger (57´ Šastný), Vilček (47´ Kocourek)

statistiky

Branky: Řezáč, Vilček, Šastný

Diváci: 0

Nejmladší dorostenci se ve svém zápase se Slavií Praha činili. S postupem času jejich výkon gradoval a soupeř zaznamenal čestný úspěch až ve chvíli, kdy viktoriáni vedli o tři branky.

Do utkání stoupili Západočeši pasivněji než soupeř, který si díky tlaku v blízkosti pokutového území vytvořil dobrou střeleckou příležitost, kterou však neproměnil. Tato akce přiměla domácí k větší aktivitě a pozornosti, což v dalším průběhu utkání bylo vidět. Viktoriáni začali soupeře přehrávat a vytvářet si zajímavé příležitosti. Zejména dostatečný tlak na míč po ztrátě nutil hráče Slavie k chybám. V přechodové a předfinální fázi měli Plzeňané kontrolu a dostatečnou kvalitu na vytvoření si několika slibných příležitostí, někdy ale i ty nejvyloženější nedokázali proměnit. V prvním poločase se prosadili Řezáč a Vilček, kteří určili poločasový výsledek.


Do druhé půle vstoupili domácí aktivně a navázali na hru z prvního poločasu. Po třetím gólu se ale do jejich hry začala vkrádat lehkovážnost, což dalo soupeři možnost korigovat po pěkné akci výsledek. „Je škoda, že jsme nedokázali udržet přístup k utkání až do závěru a dohrát utkání bez inkasované branky,“ mrzí trenéra Martina Kastnera.

hodnocení trenéra

„Soupeře jsme během utkání nepustili do vážnějšího tlaku a nedovolili jsme, aby si vytvořil více příležitostí. V našem výkonu se musíme zaměřit na finální fázi, ve které je naše procento úspěšnosti v proměňování šancí stále nízké. Hráče musíme za předvedený výkon pochválit, ale je důležité, aby nepřestali pracovat a připravili se na nedělní utkání s Hradcem, který je v prozatímní tabulce lídrem,“ pokračuje Kastner.