30. 12. 1899    

13. kolo / Neděle 2. 11. 2014, 13:15 /

13. kolo / Neděle 2. 11. 2014, 13:15

SK Dynamo Č. Budějovice

5:4pen

(2:1)

FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda V. (41. Hykš), Kapuscinský, Šastný, Ryška – Řezáč, Pihrt, Petr (50. Čihák) – Kocourek (60. Brudna), Vilček, Skopový (41. Arzberger)

statistiky

Branky Viktorie: 10. Kocourek, 50. Ryška, 65. Řezáč, 74. Vilček

Diváci: 0

Krásné počasí, hřiště s přírodní trávou a poslední vítězné utkání na Spartě. Tyto faktory měly napomoci tomu, aby nejmladší dorost zápas v Českých Budějovicích zvládl odehrát dle představ trenérů.

Již vstup do utkání působil ze strany Viktorie velice ospalým dojmem, její hra postrádala rychlejší tempo a větší agresivitu. Soupeř hned od prvních minut ukázal způsob, kterým se bude v utkání prezentovat. Jednoduchým přechodem a tlakem na míč často dostávaly Budějovice svého soupeře do úzkých. Plzni se sice podařilo vstřelit první branku dobře vyřešeným a zakončeným rychlým protiútokem, jenže domácí po dvou zaváháních ze standardních situací vývoj utkání otočili. O poločasové přestávce se tak lépe dýchalo domácím.

Do druhého poločasu bylo důležité, aby hráči Viktorie především zvýšili rychlost kombinace a přesnost v ovládání míče. Časté ztráty totiž dávaly soupeři možnost zahrozit protiútokem. V úvodu druhé půle se červeno-modrým podařilo po krásné křídelní akci srovnat, ale v dalším průběhu dovolili Budějovicím navýšit skóre na 4:2. Hru sice měli svěřenci trenéra Kastnera pod kontrolou, ale právě nevynucené ztráty a špatné reakce v přepínání mezi útočnou a obranou fází dovolily domácím vstřelit dvě branky. Od tohoto stavu se sice zvýšila aktivita Plzně, ale z několika velmi slibných příležitostí dokázali hosté proměnit pouze dvě, díky kterým dospělo utkání do penaltového rozstřelu, ve kterém bylo šastnějším týmem domácí Dynamo.

hodnocení trenéra

„To, že se nám nepodařilo utkání lepé zvládnout a dotáhnout do vítězného konce, lze přičíst příliš malému zaujetí pro hru a častým individuálním chybám. Je veliká škoda, že jsme nedokázali navázat na druhý poločas z minulého zápasu. Pevně věřím, že hráči se ponaučí a poslední utkání zvládneme po všech stránkách,“ hodnotí trenér Martin Kastner.