30. 12. 1899    

23. kolo / Neděle 10. 5. 2015, 13:15 /

23. kolo / Neděle 10. 5. 2015, 13:15

FC Viktoria Plzeň

7:2

(3:2)

FK Teplice

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Kapuscinský, Čihák, Kadar, Brudna – Řezáč, Pihrt, Vais – Arzberger, Mašek (60. Buranský), Kocourek (60. Svoboda)

statistiky

Branky Viktorie: Arzberger 2x, Pihrt, Vais, Mašek, Svoboda, Čihák

Diváci: 0

Své utkání odehráli nejmladší dorostenci před zraky vlastních diváků. Soupeřem se jim stali šestnáctiletí hráči Teplic. Navzdory dvěma inkasovaným brankám mladí viktoriáni utkání otočili a Tepličtí si nakonec ze západu Čech odvezli sedmigólový příděl.


V úvodu utkání se domácím nedařilo být aktivní v obrané fázi a hráčům Teplic dávali až příliš mnoho prostoru. Navíc viktoriáni udělali hned několik taktických chyb, ze kterých je soupeř dvakrát potrestal. Po patnácti minutách prohrávali domácí hráči 0:2. Jejich hra směrem do ofenzivy přitom nebyla špatná a vytvořili si několik příležitostí. Soupeře jsme příliš nechávali hrát a dovolili mu tak ještě několikrát ohrozit domácí branku. Do závěru poločasu se ale červeno-modrým během sedmi minut podařilo vývoj zápasu otočit a díky tomuto výsledku i utlumit soupeřovu aktivitu.


Ve druhém poločase se museli mladí viktoriáni zlepšit především v přistupování k hráčům a dostávání soupeře pod tlak. To se jim hned od prvních minut dařilo, což se projevilo na celkovém projevu hry. Ve druhém dějství domácí hru ovládli a přidali ještě čtyři branky.

hodnocení trenéra

„Utkání, které má jasný výsledek, bylo velmi náročné a to zejména v jeho úvodu. Hráče lze pochválit za odolnost v nepříznivém průběhu utkání a schopnost změnit pojetí v defenzivní činnosti. Bonusem je také velká efektivita v koncovce, což je velmi potěšující,“ říká trenér Martin Kastner.