26. 9. 2015    Zápas

Plzeň ve strhujícím zápase zvítězila nad Libercem 2:1!

FC Viktoria Plzeň
75. Ďuriš
86. Mahmutovič

8. kolo / Sobota 26. 9. 2015, 18:15 / Doosan Arena

8. kolo / Sobota 26. 9. 2015, 18:15
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(0:0)

FC Slovan Liberec

55. Shala

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral, Baránek (34. Hejda), Procházka, Limberský – Vaněk (61. Mahmutovič), Hrošovský – Petržela, Hořava, Kopic (70. Kovařík) – Ďuriš

FC Slovan Liberec

Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák – Sýkora, Pavelka – Bartl (76. Kerbr), Shala (84. Rabušic), Šural – Bakoš (81. Jefremov)

statistiky

Branky: 75. Ďuriš, 86. Mahmutovič – 55. Shala, ŽK: Baránek, Mahmutovič – Shala, Bartošák, Pavelka, Bakoš, Sýkora, Rozhodčí: Marek – Pospíšil, Pochylý

Diváci: 10 762

Další fotbalový večer zažila v sobotu 26. září plzeňská Doosan Arena. V souboji druhého a třetího celku tabulky se na jejím trávníku představili domácí viktoriáni a hráči Slovanu Liberec. Na hrotu plzeňského útoku nastoupil tradiční střelec Michal Ďuriš, na druhé straně se o ofenzivu staral dlouholetý viktorián Marek Bakoš.

První střela zápasu uviděla světlo světa v 10. minutě, kdy se po kombinaci skrz pokutové území Liberce pokoušel zakončovat Limberský, ovšem stejně jako o dvě minuty později Bakoš, netrefil branku. Úspěšnější byl z bezprostřední blízkosti Vaněk, jeho střela ale rozvlnila pouze boční sí. Uběhla další minuta a střelecký pokus si připsal i Petržela. Jeho sázka na razanci ovšem nevyšla. V 17. minutě se zčista jasna objevil před Kozáčikem Šural, jeho placírka ale oběhla levou tyč pouze z vnějšku. Ve 21. minutě nebezpečně střílel Bartošák, slovenská jednička ale předvedla fantastický reflex a jeho pokus vytlačila. Drsný direkt inkasoval ve 31. minutě Jan Baránek od libereckého Coufala. Obránce Viktorie musel po neodkladném ošetření přímo na trávníku nuceně opustit hřiště. Jeho místo zaujal LukᚠHejda. Do konce poločasu se pokoušel zakončovat ještě Václav Procházka, ale gólové vyústění jeho pumelice z přímého kopu neměla. Po půli platil ve Štruncových sadech bezgólový stav.

Ve druhé půli změnila hra poněkud svou podobu. Ubylo vyložených šancí, přibylo ovšem branek. Hned z první vážnější příležitost druhého poločasu způsobila, že se hlouček libereckých fanoušků za Matúšem Kozáčikem zaradoval. Za vápnem napřáhl Herolind Shala a dal svému týmu vedení. Trenér Karel Krejčí okamžitě zareagoval na vývoj utkání a poslal na hřiště čerstvé síly. Ondřeje Vaňka nahradil Aidin Mahmutovič. V 64. minutě si Rajtoralův centr našel LukᚠHejda a řádně protáhl gólmana Koubka. Ten jeho prudkou hlavičku s vypětím všech sil vytěsnil nad břevno, stejně jako střelu Hrošovského o dvě minuty později. V 70. přišlo na řadu i třetí střídání Viktorie, Jana Kopice vystřídal Jan Kovařík. Plzeňané v těchto chvílích nepouštěli svého soupeře za polovinu, na branku Liberce se hrnul jeden útok za druhým, vhodného zakončení se však plzeňským nedostávalo. To ale platilo jen do 75. minuty, kdy Petržela poslal před bránu střílený centr, do kterého dokonalým způsobem vložil nohu střelec Michal Ďuriš a vyrovnal na 1:1. Čtyři minuty nato hlavičkovali z bezprostřední blízkosti rychle po sobě Kovařík a Ďuriš. Zprvu byl proti skvělý Koubek, napodruhé zklamala plzeňského útočníka muška. V šestaosmdesáté minutě propukla v Doosan Areně nefalšovaná vlna nadšení. To když si před Koubka naběhl Aidin Mahmutovič a pod padajícím brankářem dokázal otočit vývoj zápasu – 2:1! Viktoria tak i v osmém soutěžním zápase v řadě zvítězila!

Související články