5. 8. 2018    Juniorka - reportáž

Juniorka i s pěti posilami z A-týmu remizovala v přestřelce s Příbramí

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Neděle 5. 8. 2018, 17:00 / Luční

3. kolo / Neděle 5. 8. 2018, 17:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:3

(0:2)

FK Viagem Příbram

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Mařík – Havel, Hranáč, O. Pek, Kovařík – Kraml (46. Svoboda), Bucha – Ekpai (68. Arzberger), Pavlík (C) (84. Řezáč), Pihrt (46. J. Pek) – Chorý.

FK Viagem Příbram

Beran – Petrlík, Soldát (C), Průcha, Lukavský, Keita (84. Vokurka), Hloušek (46. Pecka), Polák (84. A. Matoušek), Pecháček, Jandera, Antwi.

statistiky

Branky: 53. Ekpai, 59. Chorý, 70. Arzberger – 12. Polák, 43. Lukavský, 60. Jandera, ŽK: O. Pek – Pecháček, Antwi, Soldát, Rozhodčí: Houdek – Černý, Kožár.

Diváci: 120

Juniorka Viktorie Plzeň získala první bod. Na domácím hřišti v Luční ulici remizovala s Příbramí 3:3. Za tým trenéra Pavla Fořta nastoupilo i pět posil z A-týmu – zahráli si Milan Havel, Ubong Ekpai, Pavel Bucha, TomᚠChorý a Jan Kovařík. Dva z nich se dokonce prosadili gólem.

První příležitost si vytvořili domácí, TomᚠChorý po protiútoku nahrával před prázdnou branku Lukáši Pihrtovi, ten ale na balon nedosáhl. Do vedení šla poté Příbram, když vyběhnuvšího brankáře Maříka překonal Martin Polák. Viktoriáni usilovali o vyrovnání, jenže pokus Kovaříka z přímáku vyrazil Ondřej Beran a zakončení Kryštofa Pavlíka šlo do tyče. Na druhé straně vyrazil Richard Mařík pokus Pecháčka.

Oba brankáři byli v permanenci i nadále. Nejprve ten příbramský musel vychytat střelu Pavlíka, poté plzeňský gólman zneškodnil pokus Soldáta. Známé pravidlo „nedᚠ– dostaneš“ se v praxi ukázalo ke konci poločasu, kdy nejprve Ekpai netrefil odkrytou branku, aby posléze na druhé straně střelou o břevno navýšil na 2:0 pro Příbram Jakub Lukavský.

Do druhého poločasu daleko lépe vstoupila Viktoria. Nejprve se ve velkém závaru ve vápně snažili prosadit Havel s Hranáčem, ale neúspěšně. Krátce nato už se však domácí celek dočkal – po střele Tomáše Chorého dorazil balon za bezmocného Berana Ubong Ekpai. Šest minut nato bylo srovnáno, po skvělém centru Pavlíka se míč dostal k Havlovi, který jej posunul na Chorého, pro něhož už nebylo problémem dát na 2:2. Jenže Příbramští si vedení rychle vzali zpět, střelou po zemi se prosadil Rostislav Jandera.

Trenér Pavel Fořt posléze zvolil dobré střídání – do hry v 68. minutě poslal Tomáše Arzbergera, který se lehce ztečovanou střelou postaral o vyrovnání stavu na 3:3. Oba týmy poté měly ještě dvě šance zvrátit vedení na svou stranu. Nejprve hrozili hosté – Polák nahrál Peckovi, jehož vychytal Mařík, stejně jako o pár minut později Janderu. Za Plzeňany nejprve Arzberger střílel do boční sítě a poté Petra Řezáče v obrovské šanci v poslední minutě vychytal Ondřej Beran.

Týmy se tak rozešly smírně 3:3.

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „V prvním poločase jsme nebyli horší, měli jsme tam nějaké příležitosti, ale bohužel jsme po našich dvou chybách inkasovali góly. Ve druhé půli jsme si věřili, že sílu máme a můžeme dát góly. Povedlo se nám srovnat na 2:2, ale poté jsme bohužel opět po ztrátě balonu dostali branku. My jsme si před zápasem říkali, že si musíme na ztráty dát pozor, protože má Příbram dobré brejky. To se dnes také potvrdilo, dostali jsme tak tři góly... Respekt ovšem k tomu, že to kluci dokázali srovnat. Ke konci jsme měli ještě tlak. Musím pochválit i brankáře soupeře, který zabránil několika dalším gólům. Nakonec můžeme být s bodem spokojeni.“