20. 8. 2018    Zápas

TomᚠChorý rozhodl hattrickem o vítězství juniorky nad Budějovicemi 4:2

FC Viktoria Plzeň

5. kolo / Pondělí 20. 8. 2018, 16:00 / TJ Přeštice

5. kolo / Pondělí 20. 8. 2018, 16:00
TJ Přeštice

FC Viktoria Plzeň

4:2

(2:2)

SK Dynamo Č. Budějovice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Havel, Hejda (46. Hranáč), Hájek (46. O. Pek), Svoboda – Bucha, Petr (68. Řezáč) – Pihrt, Pavlík (C) (84. Bartůněk), Arzberger (60. Kepl) – Chorý.

SK Dynamo Č. Budějovice

Luksch – Krejčí, Kočí, Tomášek (46. Kubata), Zachař (71. Martinec) – Tomek (C), Rauscher – Kalousek, Lindák, Kadlec (60. Brabec) – Matoušek.

statistiky

Branky: 4. Chorý, 40. Pavlík, 57. Chorý, 65. Chorý – 17. Lindák, 29. Rauscher, ŽK: Chorý, Rozhodčí: Matějček – Černý, Kubec.

Diváci: 130

Juniorka v pondělní odpoledne hostila na stadionu v Přešticích budějovické Dynamo. Mladíky na jižním Plzeňsku doplnilo i několik hráčů z A týmu. Po zranění se ve výběru Pavla Fořta rozehrávali LukᚠHejda s Tomášem Hájkem, k dispozici byli i Milan Havel, Pavel Bucha a TomᚠChorý. Poslední zmiňovaný navíc rozhodl o výhře 4:2 hattrickem.

Start červenomodrých byl bleskový a už ve 4. minutě se ujali vedení. TomᚠChorý dostal fantastickou přihrávku uličkou a ten si se svojí šancí poradil zkušeně – 1:0. Hned pár vteřin na to mohl být náskok Viktorie dvojnásobný, Chorý ale tentokrát v obrovské příležitosti o vlásek minul. I do třetice byl vidět vytáhlý plzeňský útočník. Z pravé strany se snesl centr přesně na hlavu Chorého, zamířil ale těsně nad branku. V 15. minutě skvělou střelou za vápnem protáhl hostujícího brankáře Martin Petr.

České Budějovice v zápase moc vidět nebyly, ale trefily se hned ze své první šance. Po samostatném úniku na Sváčka skóroval Martin Lindák. Hosté stav utkání zvládli dokonce otočit, po standardní situaci míč do brány trkl Jakub Rauscher. Deset minut před koncem poločasu předvedla Viktorka nádhernou akci. Bucha vysunul Havla, ten ale nevyzrál na připraveného Luksche, jenž jeho střelu vykopl mimo tři tyče. Sám Bucha se poté napřáhl ke střele z dobrých třiceti metrů a gólman Dynama měl co dělat, aby plavající balón zkrotil.

Plzeňané nakonec přeci jen do půle ještě stihli vyrovnat. V pokutovém území se nejlépe zorientoval kapitán Kryštof Pavlík a tvrdou střelou levačkou propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí fotbalisté byli v úvodní pětačtyřicetiminutovce jasně lepší, ale při odchodu do kabin se museli spokojit s nerozhodným výsledkem.

Hned po několika vteřinách druhé půle mohli Západočeši strhnout vedení zpátky na svoji stranu, během několika okamžiků se dvakrát hlavičkou prezentoval aktivně hrající Chorý. Jeho první pokus vyrazil z malého vápna Luksch, pár chvil na to zamířil do břevna. V další šanci ale už nejvyšší hráč na hřišti nezaváhal! Havel milimetrovým centrem našel znovu skákajícího Chorého, ten využil své centimetry a Plzeň dostal zpátky do vedení.

Domácí předváděli velmi sympatický výkon. Plzeň se v další akci pohlednou kombinací dostala až do vápna, jenže Pavel Bucha tváří v tvář gólmanovi o kousek minul vzdálenější tyč. A tak znovu úřadoval TomᚠChorý. Odražený balón se dostal ve vápně až k plzeňskému kanonýrovi, ten si míč zpracoval na prsa, přehodil jednoho z bránících hráčů Budějovic a zkompletoval hattrick.

Trenér Pavel Fořt tak musel být se závěrečným hvizdem spokojen. Nejenže jeho svěřenci předváděli prakticky celý zápas oku lahodný fotbal s několika vytvořenými šancemi, ale hlavně si Plzeň v pátém kole Juniorské ligy Čech konečně připsala první vítězství. V Přešticích porazila České Budějovice 4:2.

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Konečně jsme vyhráli, za to jsem samozřejmě rád. Šli jsme brzy do vedení, pak jsme mohli dát na 2:0, ale místo toho jsme si bohužel zase dali v podstatě dva vlastní góly. První branka padla po individuální chybě, druhá nedorozuměním mezi gólmanem a stoperem. Bylo to 1:2, ale dneska jsem věřil, že otočíme. Kluci hráli dobře celý zápas, měli jsme ho pod kontrolou i přes to, že jsme prohrávali. To se mi potvrdilo, otočili jsme a vyhráli 4:2. Samozřejmě nám pomohli hráči z A týmu – TomᚠChorý vstřelil hattrick, Milan Havel s Pavlem Buchou předvedli skvělé výkony. Stopeři si po zranění vyzkoušeli, jak na tom jsou, což je i pro ně dobře, že si mohli zase zahrát.“