3. 3. 2019    Juniorka - reportáž

Junioři napodobili A-tým a na domácí půdě porazili Jablonec

FC Viktoria Plzeň

20. kolo / Neděle 3. 3. 2019, 11:00 / Luční

20. kolo / Neděle 3. 3. 2019, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

FK Jablonec

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Plecitý (61. Řezáč), Hranáč, Míka (C), Svoboda – O. Pek, Uzlík – Selnar (81. Kraml), J. Pek, Hezoučký (76. Koranda) – Kepl.

FK Jablonec

Vajner – Petržilka (90. Štěpánek), Peřina (80. Kebísek), Bělina, Urbánek (55. Šohaj), Haitl, Horáček (66. Landfeld), Pour, Pleštil, Fábry, Hajdo (C).

statistiky

Branky: 10. Selnar, 46. Hezoučký – 18. Fábry, ŽK: J. Pek, Rozhodčí: Kotalík – Vlasjuk, Šimáček.

Diváci: 50

Svěřenci Pavla Horvátha vedli v utkání s Jabloncem už po deseti minutách, hosté ale dokázali rychle odpovědět a vyrovnaný stav vydržel až do poločasu. Hned po změně stran však Pavel Hezoučký vrátil vedení na stranu Viktorie. Tentokrát už Jablonec nedokázal odpovědět. Foto: David Koranda

Viktoriáni vstoupili do zápasu lépe a hned v úvodu si vypracovali dvě dobré šance. V té první ještě brankář Vajner dokázal zasáhnout. V desáté minutě už ale nedosáhl na pokus Jakuba Selnara, který na přední tyči dobře usměrnil centr Plecitého a otevřel skóre utkání.

Hosté ale dokázali bleskurychle odpovědět. Andrej Fábry dokázal překonat Sváčka pěknou střelou z hranice šestnáctky přímo do horního rohu brány, a v osmnácté minutě tak opět svítilo na tabuli nerozhodné skóre.

Jestli se Zápdočechům povedl vstup do první půle, pak začátek té druhé byl přímo perfektní. Už v první minutě po změně stran si totiž dokázali vzít zpět ztracené vedení, když hned z první útočné akce skóroval Pavel Hezoučký. Na tento gól už Severočeši ve zbytku utkání nedokázali zareagovat, a svěřenci Pavla Horvátha tak uhájili těsné vítězství.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Měli jsme dost vyložených šancí, aby ten zápas dopadl jinak a třeba jsme ho i vyhráli vyšším rozdílem. Za stavu 2:1 pořád hrozilo, že ten zápas ještě ztratíme, takže nakonec jsme rádi za tři body. Bohužel dnes bylo hodně větrno a v kombinaci s umělkou to pro hráče nebylo úplně ideální. I přesto jsme si ale vytvořili dost šancí, abychom vstřelili více gólů.“