30. 12. 1899    

29. kolo / Středa 8. 5. 2019, 10:30 / Luční

29. kolo / Středa 8. 5. 2019, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:0

(1:0)

FK Dukla Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Novák – Halász, Gabriel, Strmiska Žilák – Fišer, Ruda (46. Kuhajda), Kodýdek – Vrba, Kronus (63. Václavík), Pecháček.

FK Dukla Praha

Buchlák – Kovernikov, Veniger, Kadlec (60. Volf), Vácha (59. Mtoušek), Kozel, Palacios, Studnička, Trávníček, Kim, Houha (46. Ullman).

statistiky

Branky: 24. Ruda, 50. Pecháček, 65. Václavík, ŽK: Fišer – Houha, Palacios, Studnička, Rozhodčí: Vitner – Szikszay, Šlajs.

Diváci: 150

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Čekal nás těžký soupeř, který hraje o záchranu. Dukla je dobrá na míči v poli, ale trápí ji koncovka. Do zápasu jsme nevkročili dobře, už v první minutě kopal soupeř penaltu, ale brankář Novák nás podržel – celý zápas odchytal výborně. Poté jsme měli navrch, hodně standardních situací a rohů, ale bohužel jsme se z toho nedokázali prosadit. Následně jsme se však prosadili po věci, kterou jsme nacvičovali v tréninku a vedli jsme 1:0. Do druhého poločasu jsme kluky nabádali, aby byli obezřetní v obraně. Dukla byla pořád nebezpečná, ale dva brejky jsme vyřešili gólově, za to jsem rád. Ke konci zápasu byl soupeř v poli lepší, ale my jsme hráli v bloku a snažili se chodit do brejkových situací, které jsme možná mohli vyřešit lépe. Jsem hlavně rád, že to kluci zvládli, musím je tedy pochválit. Hrál s námi Kronus z mladší kategorie, který odehrál dobrý zápas, navíc přihrál na gól. Potěšili mě i střídající hráči, Václavík dal gól, Kuhajda odehrál slušný druhý poločas. Teď nás čekají duely se Spartou a se Slavií, tak doufám, že nás dnešní výhra nakopne.“