20. 2. 2019    U19 - reportáž

Dorost U19 remizoval v přípravném utkání s Lechem Poznań

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Středa 20. 2. 2019, 11:00 / Luční

Přátelák / Středa 20. 2. 2019, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:3

(2:0)

Lech Poznań

FC Viktoria Plzeň

Bleha – Koželuh, Gabriel (55. Fišer), Strmiska, Petrmichl (55. Halász) – Ruda – Kodýdek (35. Lehký), Taleski (46. Kuhajda) – Koranda (75. Pecháček), Pecháček (46. Kotěšovec), Hezoučký (46. Popovič).

statistiky

Branky: Hezoučký, Ruda, Kotěšovec – Szramowski 2, Karbownik.

Diváci:

Velmi dobrou konfrontaci si v přípravném období na jarní část sezony dopřál tým trenéra Pavla Fořta. V předposledním přátelském utkání před startem jara remizoval s účastníkem podzimní vyřazovací fáze UEFA Youth League Lechem Poznań 3:3.

Devatenáctka si v zápase vytvořila nad polským soupeřem slušné tříbrankové vedení. V prvním poločase se o góly postarali Pavel Hezoučký s Martinem Rudou, na začátku toho druhého se prosadil LukᚠKotěšovec.

Hostující celek však po prostřídání obou stran zabral. Po dvou gólech Łukasze Szramowského a jedné trefě Jakuba Karbownika vyrovnal na konečných 3:3.

Generálku na jarní část sezony obstará týmu U19 nedělní přátelské utkání s dorostem německého Jahnu Regensburg. Hrát se bude od 14:00 v Luční ulici.

Foto: David Koranda

Celá fotogalerie ZDE

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Do utkání jsme vstoupili dobře. První poločas byl od nás slušný, měli jsme příležitosti, hráli aktivně, ve sprintu, v náběhách, rychle přenášeli hru a dali jsme dva góly. První byl krásný po rozehře od brankáře, během 10 vteřin rychloakce až do prázdné brány, druhý padl ze standardky. Celý první poločas jsme měli pod kontrolou. Lech byl silný soupeř, měl dvě šance, ale brankář Bleha je zlikvidoval. Druhý poločas jsme začali dobře, po standardce jsme dali gól, což bylo ideální a vedli jsme 3:0. Po prostřídání to ale trochu pokleslo. Po našich chybách jsme dostali góly, jeden z penalty, další z brejku, kdy jsme to nevyhodnotili příliš dobře. Ve druhém poločase jsme už nebyli tak aktivní, Lech začal hrát agresivněji, ale pořád si myslím, že jsme to měli lépe ukočírovat. Někteří kluci nesplnili to, co měli. Ve druhém poločase byl soupeř stoprocentně lepší, přitom do 55. minuty to bylo přesně to, co jsme chtěli hrát. Pak už si kluci moc nevěřili, nebylo to rychlostní a podobně. Do prvního soutěžního zápasu máme co ladit.“