30. 12. 1899    

13. kolo / Neděle 17. 3. 2019, 12:00 / Luční

13. kolo / Neděle 17. 3. 2019, 12:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

FK Dukla Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Pančochová – Hermanová, Horáčková, Baumruková, Klepsová (57. Strašilová), Polcarová, Štichová, Maršíková (67. Kiselóvá), Gracias, Šeflová, Csordas.

FK Dukla Praha

Žáková – Žilinská (62. Ryndzak), Bubáková, Senická, Žočková, Kubálková (74. Fojtíková), Macečková, Bohatová, Sovany, Krůtová, Lišková.

statistiky

Branky: 34. Gracias, 80. Csordas (pen.) – 12. Lišková, ŽK: Krůtová, Rozhodčí: Šálková – Navrátilová, Hanzlíková.

Diváci: 50

hodnocení trenéra

Vojtěch Křelina (FC Viktoria Plzeň): „V tomto kole jsme hostili Duklu Praha a vzhledem k vzájemnému postavení v tabulce pro nás bylo klíčové zvládnout toto utkání. Bohužel do utkání jsme vstoupili velice vlažně až bojácně. Byli jsme bez pohybu a potřebné aktivity, a tudíž přišel zasloužený trest v podobě branky do naší sítě, po naprosto zbytečné hrubce v obraně. Naštěstí jsme se dokázali oklepat a hru mírně zlepšit. Dokázali jsme být silnější na míči a usadit se na soupeřově polovině, což přineslo vyrovnání po krásně zahraném trestném kopu Barbory Polcarové a klíčové dorážce Natálie Gracias. Od začátku jsme věděli, že soupeř bude hrát tvrdý a nepříjemný styl fotbalu, ale i přesto jsme se s tím celý první poločas nedokázali sžít a i po vyrovnání jsme se stále nedostali na potřebné pohody. Do druhého poločasu jsme šli s jasným cílem, zlepšit naši aktivitu bez míče a být důraznější v soubojích, tak, abychom se dokázali dostat do souvislejšího držení míče a konečně začít hrát co potřebujeme. Obraz hry se ale příliš nezměnil, i přes zvýšenou snahu a nasazení holek. Často jsme se uchylovali pouze k nahodilým nákopům bez adresáta a zbytečně se dostávali pod tlak přetlačováním se soupeřem místo toho, abychom situaci vyřešili fotbalově a adresně. Nakonec se však štěstí přiklonilo na naši stranu, když se v poslední minutě hrací doby dokázala dostat k centru ve vápně Lucka Šeflová, kterou však rukou zastavila hostující hráčka a následnou penaltu jsme přetavili ve veledůležité body pro nᚠtým. Utkání nebylo nijak pohledné, či povedené, spíše naopak, bylo plné zbytečných chyb, ale i takové zápasy je třeba zvládnout nasazením a obětavostí, když to nejde jinak, a to se nám dnes povedlo. Za to holky zaslouží pochvalu.“