30. 12. 1899    

14. kolo / Neděle 7. 4. 2019, 11:00 / Horní Měcholupy

14. kolo / Neděle 7. 4. 2019, 11:00
Horní Měcholupy

SK Slavia Praha

2:3

(0:3)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha

Kavková – Kolářová (60. Soóky), Hašková, Prošková, Dinh Thanhová, Růžičková, Hilbertová, Pakostová (69. Vokáčková), Pavlasová, Potůčková, Maňová.

FC Viktoria Plzeň

Pančochová – Baumruková, Kolorosová, Horáčková, Hermanová (49. Gracias), Polcarová, Štichová, Pavlíčková (69. Lemáková), Klepsová (56. Strašilová), Belšánová, Němcová.

statistiky

Branky: 58. Pavlasová (pen.), 77. Prošková – 30. Belšánová, 37. Polcarová, 38. Němcová, ŽK: Strašilová, Rozhodčí: Navrátilová – Mudrová, Karásková.

Diváci: 30

hodnocení trenéra

Vojtěch Křelina (FC Viktoria Plzeň): „Poslední kolo základní části jsme jeli odehrát na Slavii, kde nás čekal velice těžký soupeř usilující o titul. Do zápasu jsme přesto šli s jasným cílem vyhrát, notně povzbuzení sérií tří vyhraných utkání v řadě, na které jsme chtěli navázat. V prvním poločase se nám dařilo soupeře účelně vysoko presovat a díky tomu získávat míče již na jeho polovině. Díky tomu jsme na soupeře vytvářeli tlak a tlačili se do nebezpečných pozic, kde se prvně prosadila Karolína Belšánová po krásné kolmici od Pavlíčkové, nedlouho poté se prosadila z přímého kopu Barbora Polcarová a před poločasovou přestávkou zvýšila naše vedení ještě Eliška Němcová, po krásném průniku středem hřiště. Výsledek prvního poločasu vypadal krásně, ale realita byla jiná, soupeřky se často dostávaly do brejkových situací a byly je schopné kvalitně řešit. Jenom díky skvěle chytající Pančochové a spolupráci stoperek jsme z těchto nebezpečných situací neobdrželi branku a měli luxusní náskok do druhé půle. Druhý poločas se úplně obrátil i přesto, že jsme holky nabádali, aby byly ostražité a dále pracovaly. Soupeřky naprosto převzaly otěže utkání, zatlačily nás na naší půlku a byli jsme to my, kdo spíše bránil a hrozil pouze z brejků. Dlouho jsme odolávali, ale pak přišlo drobné zaváhání v obranné činnosti, z kterého byla penalta. Ta dostala soupeřky do hry. Bohužel jsme se z tlaku nedokázali vymanit a soupeř dokázal pět minut před koncem snížit na rozdíl jedné branky, navíc nás srazilo dvojí zranění hráček, již bez možnosti střídat a tudíž jsme dohrávali pouze v devíti, přesto to holky zvládly a slavíme velice těžce vybojované vítězství. Za utkání holky zaslouží velkou pochvalu, vyhrát proti Slavii není samozřejmostí a bylo vidět jak si to užívají. Holky čím dál tím lépe zvládají principy a systém hry, který po nich chci a je znát, že naše společná práce v trénincích přináší ovoce a je třeba v tom dále pokračovat. Hlavně neusnout na vavřínech.“