30. 12. 1899    

Pohár – finále / Středa 1. 5. 2019, 14:00 / Světlá nad Sázavou

Pohár – finále / Středa 1. 5. 2019, 14:00
Světlá nad Sázavou

FC Viktoria Plzeň

1:5

(1:2)

Lokomotiva Brno Horní Heršpice

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Pančochová – Baumruková, Horáčková, Kolorosová, Jílková – Hermanová (52. Klepsová) – Šeflová (77. Strašilová), Polcarová, Štichová (62. Belšánová), Pavlíčková (70. Gracias) – Němcová.

Lokomotiva Brno Horní Heršpice

Havlíčková (72. Jílková) – Šimková, Pyclíková, Hladká, Kovaliková (47. Lusková), Nováková (69. Janečková), Pušková, Vokálová, Žemberyová (79. Šelbická), Mazúchová (77. Štachová), Dianišková (77. Crhonková).

statistiky

Branky: 20. Němcová – 13. Kovaliková, 15. Nováková, 46. Dianišková, 57. Vokálová, 70. Vokálová, ŽK: Horáčková – Pyclíková, Rozhodčí: Kánská – Soukupová, Vévodová.

Diváci: 400

Do utkání měla lepší vstup brněnská Lokomotiva, po čtvrt hodině vedla totiž po brankách Viktórie Kovalikové a Petry Novákové 2:0. Krátce poté však snížila Eliška Němcová a tím vykřesala plzeňskou naději. První poločas za stavu 1:2 pro Horní Heršpice také skončil, v tom druhém už ale skórovaly jen hráčky moravského celku – a to rovnou třikrát. Dvakrát se trefila Kateřina Vokálová a jednou Desana Dianišková. Po prohře 1:5 tak viktoriánky berou stříbrné medaile, což je ale stále skvělý úspěch!

hodnocení trenéra

Vojtěch Křelina (FC Viktoria Plzeň): „Dnes jsme prohráli zcela poprávu. První poločas ale nebyl vůbec špatný, měli jsme v něm dvě obrovské šance na vyrovnání na 2:2, to by pak bylo něco jiného, ale bohužel se nepodařilo je proměnit. Ze začátku druhé půle to také šlo, ale pak jsme dostali klíčový gól na 1:3 a už to bylo těžké, hodně nás to položilo. I přes další šance už bylo vidět, že to s psychikou hodně zamávalo. Prohra byla zasloužená, holky z Brna hrály pěkně, my jsme svůj den neměli. Bohužel nám také problém přidělala dvě zranění, před zápasem vypadla jedna hráčka ze základní sestavy, po poločase střídala další... Ale to jsou věci, které by to mohly a nemusely změnit, takže prostě jen musíme pogratulovat soupeři. I druhé místo je krásné.“