7. 9. 2019    B tým – reportáž

Čtyři góly a atraktivní fotbal. Béčko zvítězilo na půdě Loko Vltavín 4:2

FC Viktoria Plzeň
42. Podzimek
52. Šípek (pen.)

5. kolo / Sobota 7. 9. 2019, 10:15 / Loko Vltavín

5. kolo / Sobota 7. 9. 2019, 10:15
Loko Vltavín

FK Loko Vltavín

2:4

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

28. Vrba
30. Vais (pen.)
46. Plecitý
72. Pecháček

sestavy

FK Loko Vltavín

Štorc – Kühnel, Podzimek, Mysliveček (86. Kuchař), Hovorka, Čtvrtníček, Uvíra, Šípek, Maione, Vieira Costa (86. Šafařík), Bína

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Svoboda, Hranáč, Strmiska, Rychnovský – Petr, B. Havel (80. Kuhajda), Vais – Plecitý (64. Pecháček), Vrba (76. Halász), Pihrt (84. Taleski)

statistiky

Branky: 42. Podzimek, 52. Šípek (pen.) – 28. Vrba, 30. Vais (pen.), 46. Plecitý, 72. Pecháček, ŽK: Štorc – Plecitý, Rychnovský, Vrba, Rozhodčí: Hájek – Drábek, Hanáková

Diváci: 205

Po dvou zápasech bez gólů se plzeňské béčko pořádně rozstřílelo. Západočeši v rámci 5. kola Fortuna ČFL skupiny A zavítali na půdu Loko Vltavín a po dobrém ofenzivním výkonu s mnoha šancemi nakonec zvítězili 4:2.

Svěřenci Pavla Horvátha začali aktivně a v prvních deseti minutách měli hned dva zajímavé střelecké pokusy – nejprve projektil Adama Vrby srazila domácí obrana, druhý z dálky v podání Lukáše Pihrta vyrazil Patrik Štorc na roh. Zápas se i nadále ubíral ve vysokém tempu, ve kterém pokračoval až do konce první půle.

Ve 14. minutě si na nízký centr z rohového kopu naskočil kapitán Vltavína Martin Uvíra, který ještě prodloužil míč na zadní tyč. Plzeňská obrana sice dostala balon za vápno, jenže přímo k Vieirovi Costovi, jenž našel v nebezpečném prostoru Mariu Maioneho a bylo velké štěstí, že se holešovický mančaft nedostal do vedení.

O to pak usilovali také viktoriáni, kteří si vypracovali dvě krásné akce. Hned o dvě minuty později LukᚠPihrt nádherně prokličkoval mezi domácí obranou, uličkou našel nabíhajícího Martina Rychnovského a ten vyslal tvrdou střelu na zadní tyč – gólman Vltavína předvedl parádní zákrok a míč vyrazil na roh. V další šanci zakombinovali znovu tihle dva, Rychnovský si ještě narazil s Vaisem a obránce Plzně pak poslal nebezpečný centr do vápna, který na poslední chvíli odvracela domácí obrana.

Západočeši se zanedlouho dvakrát v rychlém sledu radovali a rázem vedli 2:0. Ve 28. minutě vymyslel nádhernou průnikovou přihrávku JonᚠVais na Adama Vrbu, který šel rázem dva na jednoho. Plzeňský střelec to vzal na sebe, šikovně vystřelil na zadní tyč a Viktorka vedla. Hned o dvě minuty domácí obrana předvedla velkou minelu, kterou zachraňoval brankář Štorc faulem na Vrbu, a byla z toho penalta, kterou bezpečně proměnil Vais.

Poslední pětiminutovka patřila týmu z Prahy a ve 42. minutě se jeho hráči také dočkali gólu. Centr z rohového kopu zapadl až k Davidu Podzimkovi, ten se protlačil k hlavičce a snížil stav zápasu. A to nemuselo být vše! S posledním poločasovým hvizdem měl obrovskou šanci na vyrovnání Marek Hovorka, proti kterému však parádně zasáhl Dominik Sváček. Hodně divoký první poločas tak skončil lepším výsledkem pro Viktorii.

Úvod toho druhého začal ve stejném duchu. Plzeňané hned po minutě na hřišti odskočili znovu na dvoubrankový rozdíl. Aktivní LukᚠPihrt poslal míč na nabíhajícího Denise Plecitého na pravé straně, jenž domácímu gólmanovi nasadil jesle, a bylo to 3:1. Jenže Vltavín se rychle vrátil do zápasu, po faulu Martina Rychnovského proměnil tentokrát na druhé straně nařízenou penaltu Ondřej Šípek.

Zelenobílí měli dvacet minut před koncem velkou šanci na vyrovnání. Ondřej Šípek se po nakrátko rozehraném rohu ujal míče, nacentroval na zadní tyč na Davida Podzimka a ten ve stoprocentní pozici přestřelil. Naopak viktoriáni se o dvě minuty později uklidnili čtvrtou pojišovací brankou – trenéru Pavlu Horváthovi vyšel tah se střídajícím Ondřejem Pecháčkem, který uzavřel skóre na konečných 4:2. Viktoriáni se tak po dvou duelech bez výhry radují z dalších třech bodů.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň): „Prvních 40 minut jsme byli jasně lepší, vedli jsme zaslouženě 2:0 a mohlo to být i víc, pak jsme ale 5 minut prospali a domácí do poločasu málem vyrovnali. Do druhé půle jsme vstoupili výborně a z prvního útoku jsme dali třetí gól. Hru jsme měli pod kontrolou, takže soupeř spíše nakopával balony a bylo to bojovnější. Zároveň jsme ale měli dost fotbalových akcí i přesto, že byl poměrně náročný terén – s tím jsem spokojený.“