3. 11. 2019    B tým – reportáž

B tým v Hostouni otočil skóre zápasu a veze všechny tři body!

FC Viktoria Plzeň
11. Laušman

13. kolo / Neděle 3. 11. 2019, 14:00 / Stadion Vojtěcha Zeithamla

13. kolo / Neděle 3. 11. 2019, 14:00
Stadion Vojtěcha Zeithamla

Sokol Hostouň

1:3

(1:2)

FC Viktoria Plzeň

16. Plecitý
18. Hezoučký
61. Václavík

sestavy

Sokol Hostouň

Dutka – Antl, Trapp, Dosoudil, Hovorka, Kabele, Marek, Šustr, Kolmistr (77. Lohojda), Laušman, Baratynskij (67. Hájek)

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda, Grajciar, Strmiska, Rychnovský (77. Žilák) – Havel, Vais (88. Šimek), Petr – Plecitý (53. Václavík), Pinc, Hezoučký (77. Taleski)

statistiky

Branky: 11. Laušman – 16. Plecitý, 18. Hezoučký, 61. Václavík, ŽK: Marek, Trapp, Rozhodčí: Benedikt – Urban, Novotný

Diváci: 200

Předposlední venkovní utkání podzimní části sezony 2019/2020 sehrálo béčko Viktorie Plzeň v Hostouni u Prahy. Vinou zdravotních problémů musel nezvykle na pozici středního obránce hrát zkušený Peter Grajciar. Ačkoli tým trenéra Pavla Horvátha brzy prohrávál, dokázal skóre rychle otočit a z půdy soupeře si odvezl všechny tři body za výhru 3:1!

Plzni vstup do zápasu nevyšel úplně ideálně. Po deseti minutách hry totiž došlo k nedorozuměním v obraně, čehož využil Václav Laušman k brance na 1:0. Vyrovnat se pokusil Plecitý, ale jeho přízemní střelu v pohodě chytil Roman Dutka. Pár minut poté ale dostal druhou možnost a tentokráte se nemýlil, po skvělém pasu Jonáše Vaise z levé strany parádně obstřelil gólmana Hostouně a bylo vyrovnáno! Necelé dvě minuty nato šel tým trenéra Pavla Horvátha do vedení 2:1, skvělou střelou do vzdálenějšího rohu se prosadil Pavel Hezoučký.

Další dobrou možnost měl Dušan Pinc, opět po centru z levé strany, ale jeho hlavička z těžké pozice postrádala razanci. Další náznky se již v tomto poločase také neujaly, a tak první část zápasu skončila 2:1 pro Viktorii Plzeň B.

V 53. minutě měla Hostouň velkou možnost vyrovnat. Laušman v dobré šanci netrefil balon ideálně, jeho spoluhráč pak z následné dorážky branku naštěstí minul! Lépe už pár minut nato mířil Martin Antl, nicméně Ondřej Valeš byl připraven. Neproměněných šancí Sokolu využila Viktoria po hodině hry – střídající LukᚠVáclavík totiž díky dobré orientaci ve vápně po pasu Hezoučkého navýšil na 3:1!

V 71. minutě velmi nebezpečně střílel Dominik Šustr, nicméně gólman Valeš vytáhl parádní zákrok. Plzeňský brankář se zaskvěl i o čtvrt hodiny později proti zakončení z přímého kopu. Za červenomodré poté nadvakrát zahrozil Dušan Pinc, jenomže Dutka jej vychytal. Na skóre 3:1 už se tak nic nezměnilo!

hodnocení trenéra

Pavel Horváth: „Zasloužená výhra. Inkasovali jsme laciný gól, ale pak jsme byli lepší. Podali jsme dobrý týmový výkon a dali tři pěkné góly, jsem rád, že to kluci dnes zvládli. Zápas byl velmi soubojový, takže to bylo hodně fyzicky náročné, ale ve většině ze soubojů jsme uspěli. V tom musíme pokračovat.“