10. 11. 2019    B tým – reportáž

Poslední domácí zápas roku za tři body! Béčko porazilo rezervu Slavie 3:2

FC Viktoria Plzeň
7. Pinc
51. Vais (pen.)
90+1. Hezoučký

14. kolo / Neděle 10. 11. 2019, 10:30 / Luční

14. kolo / Neděle 10. 11. 2019, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

3:2

(1:1)

SK Slavia Praha B

33. Nabiyev (pen.)
70. Zeronik

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Valeš – Svoboda, Gabriel, Grajciar, Žilák (90. Rychnovský) – Petr, Herc (76. Havel), Vais – Taleski (66. Václavík), Pinc, Hezoučký

SK Slavia Praha B

Markovič – Bárta, Podrazký, Vincour, Kosek – Zinhasovič, Červ – Douděra (62. Janoušek), Vaněk (46. Zeronik), Nabiyev – Rondić

statistiky

Branky: 7. Pinc, 51. Vais (pen.), 90+1. Hezoučký – 33. Nabiyev (pen.), 70. Zeronik, ŽK: Hezoučký – Douděra, Zinhasovič, Kosek, Rozhodčí: Vyhnanovský – Krejsa, Švagr

Diváci: 200

Rezerva Viktorie Plzeň v posledním domácím zápase podzimní části sezony přivítala v Luční ulici béčko Slavie Praha. Červenomodří po gólech Dušana Pince a Jonáše Vaise dvakrát vedli, ale sešívaní vždy dokázali odpovědět. V nastaveném čase však krásnou střelou zpoza vápna rozhodl Pavel Hezoučký, tři body tak po výsledku 3:2 zůstaly na západě Čech!

Viktoriáni rozjeli duel s Pražany ve velkém tempu a už v 7. minutě se dostali do vedení. Karel Žilák utekl po levé straně, k jeho tečovanému centru se dostal jako první dostal Dušan Pinc, ten pohotově nastavil pravačku a otevřel skóre zápasu.

Vytáhlý útočník potom mohl mít na svém kontě i asistenci, to když se skvěle probil přes Tomáše Vincoura a přesnou přihrávkou vybídl Alekse Taleského, křídelník ze Severní Makedonie však těsně minul levou tyč. Hosté po půl hodině hry z první vážnější příležitosti srovnali, nařízenou penaltu bezpečně proměnil Farid Nabiyev.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala stejně dobře jako ta první, tedy brzkou brankou Viktorie. Tentokrát se pokutový kop pískal na domácí straně, tuto výhodu nekompromisně využil JonᚠVais, když poslal míč do horní šibenice Markovičovy brány.

Západočeši mohli nedlouho poté odskočit na rozdíl dvou branek, ale Dušan Pinc trefil pouze tyč. A tak podruhé v zápase hosté vyrovnali vyrovnali. Po rohovém kopu se prosadil střídající Jakub Zeronik.

Viktoriáni se ale nevzdali a také potřetí se dostali do vedení, a to v nejlepším možném čase. V jediné nastavené minutě se k míči ve vápně dostal Pavel Hezoučký a krásnou zakroucenou střelou na zadní tyč rozhodl o výhře 3:2. Svěřenci Pavla Horvátha tak v posledním domácím utkání podzimní části sezony ukořistili všechny tři body proti silnému soupeři.

hodnocení trenéra

Pavel Horváth: „Byl to pěkný zápas z obou stran. Jsem rád, že jsme zvládli poslední domácí utkání v tomto roce vítězně a hlavně za tři body. Kluci si nejspíše uvědomili naši penaltovou 'úspěšnost' a zápas raději rozhodli těsně před koncem.“