30. 12. 1899    

1. kolo / Neděle 11. 8. 2019, 12:15 / Lovosická

1. kolo / Neděle 11. 8. 2019, 12:15
Lovosická

FK Viktoria Žižkov

1:3

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Viktoria Žižkov

Vild – Vrtiška, Tulach, Černý, Fenton (89. Buratčuk), Pařízek, Mach (89. Tomeček), Lacko, Havlíček (46. Zábranský), Balážik, Vlček (73. Pešek)

FC Viktoria Plzeň

Kunesch – Vach, Macák, T. Keltyčka, Čeliš – Falout (25. I. Vonásek, 63. Mikleš), Pracht (56. Lörincz), Doubek – Kule, Štauber (88. Mertl), J. Vonásek (56. Čermák)

statistiky

Branky: 8. Fenton – 70. Štauber, 84. Lörincz, 87. Mikleš, ŽK: Balážik – Štauber, Rozhodčí: Lafek – Hrivík, Hoffmann.

Diváci: 70

hodnocení trenéra

Pavel Fořt (FC Viktoria Plzeň): „Pro kluky to byl první zápas ve vyšší kategorii, navíc hned na úvod proti těžkému soupeři. Žižkov se vždy chce na Plzeň vytáhnout, což bylo v prvním poločase znát. Soupeř byl agresivnější, nedařilo se nám, skoro jsme se k ničemu nedostali a dostali jsme gól po krásné střele. Nemohli jsme se s tím srovnat, něco jsme si řekli o přestávce a druhý poločas už byl podle našich představ. Byli jsme silnější na míči, rychlejší v kombinaci, nebezpečnější dopředu, více jsme drželi míč. Panovalo vedro, Žižkovu upadaly síly. Druhý poločas hodně pozvedli střídající hráči, podle mě ten zápas rozhodli, dva z nich dali gól. Za druhý poločas bylo vítězství určitě zasloužené. Kluky musím pochválit za standardní situace, soupeř měl výškovou převahu, ale ubránit to zvládli. Musíme se jen více soustředit na rozehrávku našich stopeřů, kteří někdy až zbytečně vymýšlel, což nás stálo síly. Ale kluci těch sil mají zatím dost, takže to zvládli. Spokojen jsem tedy s výsledkem, otočit zápas se hrozně cení, kluky to povzbudí dál.“