23. 1. 2020    Zápas

Utkání s Viktorií Žižkov gól nenabídlo

FC Viktoria Plzeň

Přátelák / Čtvrtek 23. 1. 2020, 11:00 / Luční

Přátelák / Čtvrtek 23. 1. 2020, 11:00
Luční

FC Viktoria Plzeň

0:0

FK Viktoria Žižkov

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Pernica (79. Gabriel), Brabec, Limberský (79. Žilák) – Herc, Kalvach, Čermák – Mihálik (69. Kayamba), Krmenčík (69. Chorý, 72. Krmenčík), Kopic (79. Šulc)

FK Viktoria Žižkov

1. poločas: Švenger – Pavlík, Vůch, Opluštil, Cabadaj, Martan, Urbanec, Batioja, Březina, Čapek, Dudl
2. poločas: Švenger – Žežulka, Szotkowski, Muleme, Diviš, Súkenník, Bezdička, Gil, Bazal, Skopec, Halgoš

statistiky

ŽK: Gabriel, Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Špindlerová.

Diváci: 260

V rámci druhého přátelského zápasu v zimní přípravě poměřila Viktoria Plzeň síly s Viktorií Žižkov, se kterou se naposledy utkala před osmi lety v lize. Tehdy zápas skončil 0:0 a stejný výsledek se opakoval i dnes.

První dobrou šanci měli viktoriáni ve 13. minutě. Čermák se skvěle uvolnil, nahrál Limberskému, ten našel Kopice, ale obrana jeho střelu zblokovala. Krátce nato pálil Herc do brankáře Švengera. Aleš Hruška se na druhé straně zaskvěl proti přímému kopu Davida Březiny.

Druhý poločas nabídl více šancí, měl je hlavně Michael Krmenčík. Během pár minut ho dvakrát vychytal Milan Švenger, jednou po pasu Čermáka přestřelil bránu. Žižkovský Miguel Luis Gil v 59. minutě trefil tyč. V 69. minutě šel do hry společně s Kayambou TomᚠChorý, ale vzápětí se zranil v hlavičkovém souboji, a tak opět musel ze hry odstoupit. Pár minut nato do hry při trojitém střídání nastoupil poprvé za A tým Karel Žilák. Gólu už jsme se ale nedočkali.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře, dařila se nám i rozehrávka zezadu, ze které jsme párkrát vyjeli dopředu. V druhém poločase to bylo více rozhárané, nahoru dolů a už to nemělo takové parametry, které bychom chtěli,“ řekl po duelu záložník LukᚠKalvach.

„Každý trenér má své metody, snaží se nám pomoct s určitými variantami, které by nám v lize mohly vyhovovat,“ okomentoval Kalvach následně tréninky pod Adrianem Gužou.

Sestřih