24. 4. 2021    Zápas

Viktorka porazila Slovácko a přiblížila se pohárovým příčkám

FC Viktoria Plzeň
14. Ba Loua
73. Kalvach

29. kolo / Sobota 24. 4. 2021, 18:30 / Doosan Arena

29. kolo / Sobota 24. 4. 2021, 18:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(1:1)

1.FC Slovácko

45+1. Kalabiška

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Brabec, Limberský (68. Kopic) – Káčer, Kalvach, Šulc – Ba Loua (88. Mihálik), Beauguel (83. Ondrášek), Falta

1.FC Slovácko

Nemrava – Reinberk, Hofmann (33. Šimko), Kadlec, Kalabiška – Daníček, Havlík (85. Kubala) – Petržela (69. Tomič), Sadílek, Navrátil (69. Kohút) – Kliment

statistiky

Branky: 14. Ba Loua, 73. Kalvach – 45+1. Kalabiška, ŽK: Limberský, Ba Loua, Káčer, Staněk – Šimko, Svědík (tr.), Kliment, Rozhodčí: Hrubeš – Vlček, Nádvorník

Diváci: uzavřeno

Na západě Čech se v sobotu večer hrál velmi důležitý zápas! Před 29. kolem FORTUNA:LIGY pátá Viktoria Plzeň přivítala na své půdě čtvrté Slovácko. Svěřenci trenéra Adriana Gužy chtěli stáhnout náskok svého soupeře na dva body, což se jim povedlo. Červenomodří porazili Moravany 2:1 a v tabulce se přiblížili pohárovým příčkám.

Viktoriáni do úvodní čtvrt hodiny vstoupili jako uragán. Jako první se v šanci ocitl Jakub Brabec, ale jeho hlavička byla tečovaná pouze na roh. Ještě větší možnost ke skórování měl poté Adriel Ba Loua, po skvostné přihrávce Šimona Falty mu bohužel nesedl volej podle jeho představ.

Podruhé už se ale štírek z Pobřeží Slonoviny dočkal, po přihrávce Pavla Šulce zakončil šikovně na zadní tyč a Plzeň vedla. Záložník s číslem 50 mohl v dalších minutách dát klidně další dva góly, jenže oba pokusy mu vyrazil Vít Nemrava. Stejně tak si poradil i s dalekonosnou ránou Lukáše Kalvacha.

Viktorka hrála výborně a do dalšího průběhu hry mohla jen litovat, že nevedla větším rozdílem. A v nastavení první půle litovala o to víc, protože Slovácko z ojedinělé příležitosti vyrovnalo. LukᚠSadílek přesně nacentroval na hlavičku Jana Kalabišky a do šaten se tak šlo s nerozhodným výsledkem.

V další pohledné akci se Ba Loua na pravé straně zbavil Kalabišky, přihrál Beauguelovi a ten se ještě na zadní tyči snažil najít Šulce, tomu ovšem nevyšel krok a míč tak proplul malým vápnem. Zpátky do vedení dostal červenomodré LukᚠKalvach! Centr Ba Louy vyboxoval hostující gólman jen do míst, kde stál plzeňský záložník a ten z voleje poslal balon až do brány.

Deset minut před koncem měl dobrou možnost LukᚠSadílek, jenže po standardní situaci mířil jen těsně vedle. Ještě blíž měl ke gólu Kalabiška, který mohl podruhé v zápase znovu vyrovnat, ale tentokráte poslal míč mimo. Plzeňané tak nakonec porazili Slovácko 2:1 a stáhli jejich náskok na 4. místě v tabulce na dva body.

Záznam