8. 7. 2021    Zápas

První zápas v Rakousku skončil nerozhodně, proti Sepsi pálil Beauguel

FC Viktoria Plzeň
45. Beauguel

Soustředění / Čtvrtek 8. 7. 2021, 17:00 / Waidring

Soustředění / Čtvrtek 8. 7. 2021, 17:00
Waidring

FC Viktoria Plzeň

1:1

(1:0)

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

70. Fülöp

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk (71. Tvrdoň) – Koželuh (71. Řezník), Hejda, Kaša (73. Gabriel), Hybš – Bucha (63. Kayamba), Ndiaye (71. Janošek), Hlavatý (63. Káčer) – Mosquera (41. Kopic), Beauguel (71. Matějka), Falta (63. Pachlopník)

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Niczuly – Dimitrov, Tincu (72. Tamás, 85. Csiszér), B. Mitrea (46. V. Mitrea), Ştefănescu (69. Ispas) – Fofana, Păun (72. Fülöp) – Čunčukov (62. Dumiter), Bărbut (57. Bojič), Aganovič (57. Aškovski)– Goncalves (46. Achahbar)

statistiky

Branky: 45. Beauguel – 70. Fülöp, ŽK: Grozavu (hlavní trenér), Čunčukov, V. Mitrea, Rozhodčí: Bramböck – Yilmaz, Bihar

Diváci: 50

První ze tří přípravných zápasů na rakouském soustředění mají viktoriáni za sebou. Svěřenci trenéra Michala Bílka sice vedli gólovou hlavičkou Jeana-Davida Beauguela, jenže rumunský tým vyrovnal střelou Fülöpa z přímého kopu. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

Do úvodní velké šance Plzeňanů se zapletli i dva novicové v červenomodrém dresu. Modou Ndiaye, jenž den předtím podepsal se západočeským celkem tříletou smlouvu, skvěle zatáhl míč až do vápna. U bližší tyče našel Jeana-Davida Beauguela, který se neunáhlil, a ještě posunul na Jhona Mosquera – kolumbijský záložník ale těsně minul bližší tyč.

Po půl hodině hry rychle rozehraný rohový kop zakončoval z hranice vápna Michal Hlavatý, ale přestřelil. Viktorka se ale nakonec pár vteřin před poločasovým hvizdem dostala do vedení, Šimon Falta odcentroval přesně na hlavičku JDB a francouzský kanonýr otevřel skóre.

Rumunský mančaft měl velkou šanci na vyrovnání po zaváhání v plzeňské obraně, Staněk ale včas vstoupil proti Bărbutovi a výborným zákrokem balon odkopl do bezpečí. Zanedlouho po rychlé akci soupeře pálil z výborné pozice uvnitř šestnáctky Čunčukov, Staněk však předvedl další skvělý reflex.

Tým Sepsi vyrovnal dvacet minut před koncem střelou Fülöpa z přímého kopu, Jindřich Staněk se navíc při zákroku zranil a musel vystřídat. První přípravné v utkání nakonec skončilo remízou 1:1.