22. 7. 2021    Zápas - poháry

Zvládnutý ostrý start sezony, viktoriáni porazili Dynamo Brest

FC Viktoria Plzeň
22. Šulc
33. Kaša

2. předkolo / Čtvrtek 22. 7. 2021, 19:00 / Doosan Arena

2. předkolo / Čtvrtek 22. 7. 2021, 19:00
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

2:1

(2:0)

FC Dynamo Brest

79. Šestjuk

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Hybš, Kaša (89. Pernica), Brabec, Falta – Ndiaye – Kayamba (74. Ba Loua), Šulc, Hlavatý (60. Čermák), Mosquera – Beauguel (74. Chorý)

FC Dynamo Brest

Stěpanov – Slabaševič, Jasjukevič (90+3. Miljutin), Affi, Ščerbo (75. Areševič) – Olechnovič, Šapoval (46. Šestjuk), Tichanovskij, Sedko – Sanusi (63. Lynko), Bilenkij

statistiky

Branky: 22. Šulc, 33. Kaša – 79. Šestjuk, ŽK: Ndiaye, Šulc – Bilenkij, Lynko, Jasjukevič, Rozhodčí: Lardot – Conotte, Di Vincenzo (všichni Belgie)

Diváci: 4468

Ostrý start do sezony 2021/22 viktoriánům výsledkově vyšel. Svěřenci trenéra Michala Bílka v prvním zápase nového ročníku přivítali na domácí půdě Dynamo Brest v rámci 2. předkola nově vzniklé Evropské konferenční ligy. O výhře 2:1 rozhodli svými góly Pavel Šulc a Filip Kaša.

Hned v úvodní pětiminutovce měli domácí velkou šanci k otevření skóre. Pavel Šulc perfektně pokryl balon na půli hřiště, předal Jhonu Mosquerovi, který ještě vysunul Jeana-Davida Beauguela. Jenže francouzský ostrostřelec jen těsně minul levou tyč Stepanova. Z další akce už se téměř z poloviny zaplněná Doosan Arena radovala, Joel Kayamba sice nejprve trefil tyč, z dorážky do prázdné brány však rozradostnil fanoušky Šulc.

Západočeši pokračovali v aktivitě i nadále a zanedlouho se dočkali dalšího gólu, perfektně kopnutý rohový kop v podání Šimona Falty spadl přímo na hlavu Filipu Kašovi a skóre bylo již 2:0. Před koncem poločasu se ještě do zakončení probojoval Šulc, tentokrát jeho pokus zneškodnil hostující gólman.

Zkraje druhé půle se v tutovce znovu objevil JDB, když udělal fantastickou kličku jednomu z bránících hráčů, jenže střelu pak poslal opět kousek mimo. A tak Brest trestal z ojedinělé příležitosti. Červenomodrým nevyšla ofsajdová past, do úniku se proto dostal Araševič, který ještě předložil balon před prázdnou bránu Aleksandru Šestjukovi a hosté z Běloruska snížili.

Znovu do dvougólového rozdílu mohl Plzeň téměř okamžitě dostat Šimon Falta, jeho střelu ze standardky ale vyrazil Stepanov. Viktorka i tak zvládla ostrý start do nové sezony, v prvním zápase 2. předkola Evropské konferenční ligy porazila Dynamo Brest 2:1.

Sestřih

Související články