21. 8. 2022    B tým – reportáž

Béčko vyšlo z utkání s Admirou bez bodu

FC Viktoria Plzeň

3. kolo / Neděle 21. 8. 2022, 10:15 / Na Pecích / tráva

3. kolo / Neděle 21. 8. 2022, 10:15
Na Pecích / tráva

FK Admira Praha

3:1

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FK Admira Praha

Keller - Čácha (90+1. Mathauser), Čížek, Douděra (76. Konejl), Fric, Herc, Martinic (K) (90+1. Mošna), Mráz (62. Záruba), Trajhan (76. Michálek), Venc, Zahálka

FC Viktoria Plzeň

Mrózek - Fišer, Kaša, Čihák A. (K), Gaszczyk - Pešek - Sojka (89. Vach), Qose - Aubrecht (67. Falout), Trusa (76. Kronus), Pospíšil (76. Vrba)

statistiky

Branky: 42. Zahálka, 86. Zahálka, 91. Čácha - 15. Pospíšil ŽK: 13. Čácha, 18. Herc - 59. Kaša, 63. Qose 2. ŽK=ČK: 63. Qose Rozhodčí: Pilný Marek - Klečka Ivan, Matějka Jakub

Diváci: 220

Svěřenci Josefa Parláska dnes v rámci 3. kola ČFL skupiny A zajížděli do Prahy - Kobylis, kde vyzvali Admiru. Šli sice brzy do vedení, ale soupeř pak skóre otočil, rezerva Viktorie tedy odjela zpět na západ Čech bez bodu.

Admira po prvních dvou utkáních patřila mezi lepší celky, nejprve zvítězila nad rezervou Dukly a týden nato remizovala s Baníkem Sokolov. Nad tím přitom viktoriánské béčko zvítězilo v pohodě 2:0, pak si ale červenomodří připsali překvapivou prohru s B týmem Bohemians. Do tohoto utkání přitom vyběhlo hned šest hráčů áčka včetně Cadua nebo Mateje Trusy.

A „áčkaři“ nastoupili i tentokrát, by v menším množství. Místo na hrotu útoku opět zaujal 21letý Trusa a post stopera společně s kapitánem Adamem Čihákem obsadil Filip Kaša.

A začátek zápasu se jim vydařil, již v 15. minutě se poprvé v této sezoně trefil TadeᚠPospíšil. Tenké vedení ale červenomodří do přestávky neuhájili, tři minuty před odchodem do kabin totiž srovnal Zahálka.

Do druhého dějství tedy oba celky vstupovaly za vyrovnaného stavu. Hosté ale šli v 63. minutě po červené kartě do deseti a soupeř toho v závěru zápasu plnohodnotně využil. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby se podruhé prosadil Zahálka a v nastavení ještě skóre na konečných 3:1 pro Admiru navýšil Čácha.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Do 35. minuty jsme hráli velmi dobře, dali jsme brzký gól a měli jsme další tři šance které měly skončit brankou. Těsně před poločasem ale přišla chyba v naší rozehrávce, kterou soupeř potrestal. Začátek druhé půle byl vyrovnaný, ale pak jsme šli do oslabení a už to bylo těžké. Druhý inkasovaný gól byl zlomový, a ten třetí jsme dostali už do otevřené obrany, kdy jsme zkusili vysunout stopery do útoku.“