28. 8. 2022    B tým – reportáž

Standardní situace rozhodly o výhře béčka nad Motorletem

FC Viktoria Plzeň

4. kolo / Neděle 28. 8. 2022, 10:30 / Luční

4. kolo / Neděle 28. 8. 2022, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

2:0

(1:0)

FK Motorlet Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Jedlička - Fišer (82. Vacek), Kaša, Čihák A. (K), Cadu - Modou (46. Pešek) - Sojka, Gaszczyk (86. Aubrecht) - Trusa (62. Kronus), Dedič, Vrba (62. Pospíšil)

FK Motorlet Praha

Mihálek - Elad, Rossman (62. Čepelák), Rataj, Vaněk, Kolář, Gilian (73. Hrabina), Žaloudek (K), Hroník (73. Dolejš), Sehedi (87. Weis), Walter (62. Nátr)

statistiky

Branky: 36. Cadu, 70. Dedič (pen.), ŽK: 13. Kaša, 60. Trusa - 22. Walter, 34. Sehedi, Rozhodčí: Vychodil - Matyš, Brom

Diváci: 110

Viktoriánské béčko dnes v Luční ulici přivítalo Motorlet. Ten měl o něco lepší bilanci, než Západočeši, ze tří zápasů si totiž Pražané odnesli dvě výhry a jednu prohru, zatímco svěřenci Josefa Parláska měli přesně opačnou bilanci. Nakonec to ale byli oni, kdo mohl slavit zcela zasloužené vítězství!

Utkání mělo volnější start, ale domácí se postupně začali osmělovat a vytvářet si zajímavé příležitosti. První si v 15. minutě připsal Modou, jenž po přiklepnutí Trusy vyslal na branku utaženou střelu, ale slovenský gólman Mihálek ji vyrazil na roh.

Pak se do samostatného úniku uvolnil René Dedič, ale i z tohoto souboje vzešel vítězně strážce svatyně hostí. I další šance nesla podpis 193 centimetrů vysokého útočníka, tentokrát jej precizním centrem ve vápně našel kapitán Adam Čihák, Dedič, ale těsně minul.

Ve 36. minutě přišla první gólová situace. Brazilský univerzál Cadu byl faulovaný před vápnem, sám si míč postavil a parádně ho zakroutil přes zeď! Červenomodří tak šli do kabin za stavu 1:0.

I druhý poločas patřil domácím, nejprve obranu Motorletu postrašil Adam Vrba, jenž se dostal do nájezdu z pravé strany, avšak výborného Miháleka nepropálil. V 68. minutě ale přišel rozhodující moment celého duelu. Dedič prodloužil míč hlavou na rozeběhnutého Pospíšila, jenž šel po faulu gólmana k zemi a následnou penaltu bezpečně proměnil právě Dedič!

Necelou čtvrt hodinu před koncem ještě mohl na rozdíl tří branek nevýšit TadeᚠPospíšil, ale jeho volej rozvlnil jen boční sí. Dvě standardní situace tedy rezervě Viktorie zajistily první domácí výhru v tomto ročníku!

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Je to zasloužené vítězství, již v prvním poločase jsme měli několik zajímavých situací, které jsme ale bohužel nedotáhli do konce, pak se nádherně trefil ze standardky Cadu. V závěru první půle jsme přestáli velkou šanci soupeře, kdy tam došlo nedorozumění naopak po soupeřově standardce. Ve druhém dějství bylo důležité, že jsme přidali druhý gól. Musím pochválit Reného Dediče, že to vzal na sebe, protože to byl hodně důležitý moment. Pak soupeř zjednodušil hru a chvílemi nás tlačil, ale hráči to odmakali a dotáhli zápas do vítězného konce.“