1. 10. 2022    B tým – reportáž

Béčko opět bralo tři body a posouvá se na špici tabulky!

FC Viktoria Plzeň

9. kolo / Sobota 1. 10. 2022, 10:30 / TCM Mladé / tráva

9. kolo / Sobota 1. 10. 2022, 10:30
TCM Mladé / tráva

SK Dynamo České Budějovice B

0:3

(0:1)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Dynamo České Budějovice B

Luksch - Bartizal, Böhm, Bečvář, Šimoník (66. Pineau), Polanský (46. Pravda), Brabec, Hák, Malecha, Prášek, Penner

FC Viktoria Plzeň

Mrózek - Oravec, Fišer, Čihák A., Vacek - Sojka (88. Paluska), Pešek, Gaszczyk (88. Houdek) - Pospíšil (81. Planeta), Kronus (81. Dabani), Krůta (66. Falout)

statistiky

Branky: 20. Čihák Adam, 47. Kronus Adam (pen.), 58. Kronus Adam, ŽK: 76. Malecha - 81 Gaszczyk, Rozhodčí: Kolátor - Flade, Doubek

Diváci: 159

B tým Viktorky dnes zajížděl na jih Čech, kde v rámci 9. kola vyzval rezervu Českých Budějovic. Té se zatím v této sezoně nedaří, pomalu ale jistě se dokonce namáčí do sestupových vod. Na druhé straně Plzeňané mají skvělou formu, kterou potvrdili i dnes a posunuli se na první příčku tabulky!

Na první branku se čekalo do 20. minuty, kdy se hlavou po rohovém kopu prosadil kapitán Adam Čihák. Pro 27letou oporu zadních řad Viktorky to byl první zásah v tomto ročníku a celkově druhý v červenomodrém dresu. A nakonec to byl jediný gólový moment prvního dějství. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro hosty.

Skóre se ale mělo brzy měnit. Prakticky hned po nástupu hráčů na trávník sí za Lukschovými zády rozvlnil svou úspěšně proměněnou penaltou ve výborné formě hrající Adam Kronus. Ve 47. minutě tak Západočeši vedli už dvougólovým rozdílem.

A poslední, rozhodující branku si rovněž připsal 20letý Kronus! Vítězná série týmu Josefa Parláska tak trvá již šest zápasů! Viktoriáni se navíc poprvé v této sezóně probojovali až na první místo ČFL skupiny A! Zda budou první i zítra bude jasné po utkání pražské Admiry, která od 16 hodin hraje v Karlových Varech.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Dnešní zápas hodnotím veskrze pozitivně. Jsme spokojení jak s výsledkem, tak s předvedenou hrou. Co se týče dvougólového výkonu Adama Kronuse, tak je tam samozřejmě jako útočník od toho, aby dával branky. I proto vzal penaltu na sebe a úspěšně ji proměnil.“