29. 10. 2022    B tým – reportáž

Gól Palusky z nastavení béčku zajistil vítězství nad Přešticemi!

FC Viktoria Plzeň
20. Štípek

13. kolo / Sobota 29. 10. 2022, 14:30 / TJ Slavoj Stod

13. kolo / Sobota 29. 10. 2022, 14:30
TJ Slavoj Stod

TJ Přeštice

1:2

(1:1)

FC Viktoria Plzeň

32. Pešek
92. Paluska

sestavy

TJ Přeštice

Švihořík - Suchý, Chocholoušek (K), Končal, Kraml, Havel (65. Mudra), Skála, Štípek, Popovič (65. Černý), Zeman (82. Beránek, Hradecký

FC Viktoria Plzeň

Mrózek - Oravec, Fišer (K), Paluska, Vacek - Sojka, Pešek, Gaszczyk (85. Falout) - Krůta (92. Keltyčka T.), Pospíšil (65. Hašek), Planeta (65. Dabani)

statistiky

Branky: 20. Štípek - 32. Pešek, 92. Paluska ŽK: 17. Chocholoušek, 33. Skála, 54. Popovič, 74. Černý, 92. Suchý - 47. Fišer, 93. Daněk, Rozhodčí: Kubec - Špindlerová, Šiška

Diváci: 246

Viktoriánskou rezervu dnes po utkání s Domažlicemi čekalo další regionální derby. Tentokrát se mužstvo vedené Josefem Parláskem střetlo s Přešticemi. A bylo k vidění pořádné drama.

Přeštice zatím mohou být se svým postavením relativně spokojené, jakožto nováček soutěže totiž před utkáním s Viktorkou okupovaly desátou příčku ČFL A. Ovšem v posledních týdnech zažívaly spíše pád dolů. Po nadmíru podařeném vstupu do sezóny totiž přišla série nepřesvědčivých výkonů.

Zkraje ročníku se rovněž hráči Robstavu mohli spoléhat na nadstandardní produktivitu odchovance Viktorie Daniela Černého, jenž Přeštice před sezónou posílil z Domažlic. Ten nabral neuvěřitelnou formu, během níž se mu podařilo třeba zkompletovat hattrick právě proti Domažlicím, nebo dát dokonce pět branek v duelu s Pískem!

Ovšem jeho kanonáda víceméně skončila, v posledních sedmi ligových zápasech si připsal jeden jediný gól. Přesto ale zůstává s deseti zásahy na samém vrcholu tabulky střelců. Do dnešního zápasu ale v základní sestavě nenastoupil.

Jen z lavičky tak sledoval, jak další ex-viktorián David Štípek střílí první branku utkání a posílá tak Přeštice do vedení. Jen o 12 minut později se ale rozvlněla sí i na druhé straně hřiště, když se prosadil středopolař Adam Pešek a srovnal tak skóre! A za vyrovnaného stavu se šlo i do kabin.

Druhý poločas byl hodně bojovný a spíš než gólové akce byly k vidění žluté karty. To ale změnil v 92. minutě obránce Jan Paluska, jenž definitivně překlopil zápas na stranu hostů! Viktoriáni si tak do Plzně odvezli všechny tři body!

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „Obrovsky cenné vítězství. Měli jsme častěji míč na na našich kopačkách, ale bohužel spoustu dobře rozehraných akcí nedokážeme dobře vyřešit v poslední třetině hřiště, což se nám nedařilo i v předchozích zápasech. Obrovská pochvala patří hráčům za to, jak utkání odpracovali. Máme strašně náročný program s ohledem na Youth League, navíc trojice stabilních hráčů Adamové Čihák, Vrba, Kronus jsou s A týmem, takže muselo nastoupit několik hráčů, kteří hráli ve středu náročné utkání proti Interu. Sestava byla tedy ještě mladší než normálně. V závěru jsme měli štěstí a jsme za tři body strašně moc rádi. Teď už budeme držet zmiňovaným Adamům palce, aby si připsali ve Zlíně své první ligové starty.“