5. 3. 2023    Zápas

Béčko zvládlo vyrovnaný zápas se Sokolovem

FC Viktoria Plzeň
65. Krůta

16. kolo / Neděle 5. 3. 2023, 10:30 / Luční

16. kolo / Neděle 5. 3. 2023, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

1:0

(0:0)

FK Baník Sokolov

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň – Fišer (46. Vacek), Kaša, Pešek, Krůta (82. Planeta), Gaszczyk (87. Deml), Oravec, Ndiaye, Durosinmi (72. Pejša), Jirka, Čihák

FK Baník Sokolov

Hrabačka – Šulc, Kabantsov, Toure, Nyanko, Krlička, Soumah, Ainca (87. Čížek), Václavík (74. Doleček), Debellis (87. Martinez), Vranovci (81. Peška)

statistiky

Branky: 65. Krůta, ŽK: Krůta – Šulc, Rozhodčí: Švagr – Doubrava, Kříž

Diváci: 110

V prvním jarním kole ČFL přivítala viktoriánská rezerva poslední Sokolov. Tým doplněný pěti hráči z A týmu dokázal zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem.

Do vyrovnaného utkání vstoupil lépe Sokolov, který se díky své aktivitě snažil ohrozit branku Mariána Tvrdoně. První větší šanci si ale připravili domácí, a to když Pavel Gaszczyk ve 23. minutě střílel z vápna těsně vedle. První vážnější situaci si Baník vypracoval ve 40. minutě, když Ainca Junior poslal razantní střelu k tyči, ale brankář Tvrdoň skvělým zákrok vyrazil na rohový kop.

Viktoriáni mohli slavit v 65. minutě. Po velkém zmatku na malém vápně se jeden z obránců snažil odkopnout míč, přitom ale trefil plzeňského Krůtu a od jeho hlavy se balon dostal do sítě. Poslední větší šanci zápasu si vypracovali opět domácí. Pešek si výborně navedl míč na střed hřiště, ale střela k pravé tyči však skončila jen těsně vedle.

„Jsme rádi za vítězství, bylo to odpracovaný. Máme tři body a můžeme se v klidu soustředit na další zápasy. Bylo to klasické první kolo, spousta nepřesností, ve středu pole hodně bojovný… V prvním poločase jsme měli pár náznaků, které jsme nedořešili dobře, pak se nám povedlo dát šastný gól. Škoda, že jsme potom nedořešili nějaké dvě, tři situace, co jsme měli, abychom si to pojistili,“ hodnotí dnešní utkání trenér Parlásek.