19. 3. 2023    B tým – reportáž

Béčko hrálo s Admirou bez branek

FC Viktoria Plzeň

18. kolo / Neděle 19. 3. 2023, 10:30 / Luční

18. kolo / Neděle 19. 3. 2023, 10:30
Luční

FC Viktoria Plzeň

0:0

FK Admira Praha

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Zadražil – Fišer, Deml (72. Novák), Pešek, Krůta, Planeta (46. Štauber), Gaszczyk, Oravec, Vacek, Hašek (62. Paluska), Čihák

FK Admira Praha

Keller – Herc, Fric, Martinic (88. Konejl), Venc, Čácha, Douděra (86. Michálek), Záruba (46. Jandovský), Čížek, Zahálka, Šiler (32. Horák)

statistiky

ŽK: Pešek, Krůta – Venc ČK: Pešek – Čížek Rozhodčí: Lovětínský – Toucha, Koranda

Diváci: 140

V Luční ulici se odehrál souboj tabulkových konkurentů mezi pražskou Admirou a viktoriánským béčkem. V soubojovém utkání bylo k vidění také spoustu emocí, které vygradovaly ve dvě červené karty.

První větší příležitost si vypracovali hosté, a to když Adam Zadražil nezachytil míč do svých rukavic, který po velkém zmatku ve vápně skončil míč mimo hřiště a následoval rohový kop. Ve 30. minutě ostře fauloval hostující Adam Čížek a za svůj zákrok viděl červenou kartu.

V 58. minutě fauloval plzeňský Adam Pešek, který za svůj zákrok viděl druhou žlutou a tudíž červenou kartu. Oba týmy tedy dohrávaly v deseti hráčích. Náznaky šancí si vytvářela obě mužstva, avšak žádná nebyla využita. Těsně před koncem dokázal dobře vystřelit plzeňský Pavel Gaszczyk, jeho střela ovšem neskočila za zády brankáře.

Utkání tedy svého střelce ani vítěze nenašlo a oba týmy se rozcházejí s jedním bodem za remízu 0:0.

hodnocení trenéra

Josef Parlásek: „V prvním poločase jsme se nedostali do nějakého výraznějšího zakončení, nemohli jsme se dostat do tempa. O přestávce jsme si řekli nějaké věci, které bychom chtěli změnit, myslím, že se to povedlo na hřiště přenést. Od úvodu druhého poločasu jsme soupeře zatlačili a nadechovali se k náporu. Věřili jsme, že dáme kýžený gól, bohužel pak přišla červená karta. Soupeře jsme i potom tlačili a byla otázka, jestli se nám povede nějaká situace vyřešit. To se bohužel nestalo a je to 0:0. Byl to kvalitní a zkušený soupeř a jsou to obrovské zkušenosti pro nᚠmladý tým.”