1. 7. 2023    Zápas

Po druholigové Dukle a Táborsku porazila Viktoria i Chrudim

FC Viktoria Plzeň
19. Hejda
27. Chorý
34. Vlkanova
35. Kopic
41 Traoré
81. Durosinmi

Přátelák / Sobota 1. 7. 2023, 11:00 / Touškov

Přátelák / Sobota 1. 7. 2023, 11:00
Touškov

FC Viktoria Plzeň

6:0

(5:0)

MFK Chrudim

FC Viktoria Plzeň

1. poločas: Jedlička – Hejda, Sýkora, Jemelka, Sampson, Traoré, Kopic, Bucha, Cadu, Vlkanova, Chorý. 2. poločas: Jedlička – Paluska, Kliment, Řezník, Durosinmi, Mosquera, Květ, Kalvach, Sampson (79. Hašek), Holík, Jirka.

statistiky

Diváci: 800

Sobotní poledne přineslo čtvrtý souboj Viktorky a týmu z FORTUNA NÁRODNÍ LIGY. Posledním vyzyvatelem byl Chrudim, kterou Viktoria porazila 6:0.

Podobně dominantě jako s Táborskem odehrála Viktoria první poločas proti druholigové Chrudimi. Gólový účet zápasu otevřel v devatenácté minutě po centru Sýkory hlavou kapitán Hejda. Osm minut poté proměnil pokutový kop TomᚠChorý. Do konce první půle se trefili viktoriáni ještě třikrát. Nejprve pálil Adam Vlkanova, poté hlavou mířil přesně Honza Kopic a gólový výčet prvního poločasu uzavřel premiérovou brankou v dresu Viktorie Ibrahim Traoré. Po první části vedla Viktorka 5:0.

Ve druhém poločase kanonáda ustala. Až v jednaosmdesáté minutě se prosadil Rafiu Durosinmi a upravil na konečných 6:0. Viktoria tím ukončila sérii přípravných zápasů s týmy z FORTUNA NÁRODNÍ LIGY.

V úterý odjíždějí hráči na soustředění do Rakouska, kde se utkají s Hamburkem, Karslruhe a Kodaní.

„Utkání hodnotím pozitivně. Dali jsme opět hodně branek, což je dobře. Nikdo se v zápase nezranil, a to je také dobře, protože posledních pár dní na to bylo hodně nešastných. Završili jsme čtrnáctidenní blok a budeme se teď připravovat na soustředění,“ hodnotil utkání LukᚠKalvach.

hodnocení trenéra

„Díky tomu, že zápasy zvládáme herně i výsledkově, tak jsme spokojeni. Na druhou stranu je to celé zatím jen příprava. Hrajeme s druholigovými mužstvy, která měla slušné umístění v minulé sezoně. Minulý týden jsme nabírali kondici a zvládli jsme utkání s Duklou. Tento týden už jsme šli více do taktiky a v zápasech s Táborskem a Chrudimí to bylo vidět,“ ohlédl se za odehranými zápasy asistent trenéra Jan Trousil.