14. 7. 2023    Zápas

Viktoriáni prošli generálkou, dánského mistra porazili 3:2

FC Viktoria Plzeň
7. Kopic
77. Chorý
110. Kliment

Přátelák / Pátek 14. 7. 2023, 17:00 / Grenzlandstadion Kufstein

Přátelák / Pátek 14. 7. 2023, 17:00
Grenzlandstadion Kufstein

FC Viktoria Plzeň

3:2

(1:1, 2:1)

FC Kodaň

18. Goncalves
135.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk, Hejda, Sýkora, Jemelka, Řezník (45. Cadu), Traoré, Kopic, Kalvach, Vlkanova, Durosinmi (65. Chorý), Jirka Od 69. minuty: Jedlička, Dweh, Hranáč (106. Paluska), Šulc, Bucha, Květ, Mosquera, Vydra, Kliment.

FC Kodaň

Grabara, Diks, Vavro, Sørensen, Claesson (C). Diogo, Lerager, Jelert, Larsson, Falk, Roony Dithmer, Versterre, Jóhannesson, Cornelius, Mukairu, Óskarsson, Ankersen, Lund, Karamoko, Harldsson, Clem, O. Højlund, Jørgensen, E. Højlund, Sahsah

statistiky

Diváci: 50

V posledním utkání před startem FORTUNA:LIGY viktoriáni porazili dánského mistra z Kodaně po trefách Kopice, Chorého a Klimenta 3:2. Zakončili tím soustředění ve Westendorfu i celé přípravné období.

Do první šance zápasu se dostal v páté minutě po rohovém kopu kapitán LukᚠHejda, který ze složité situace dokázal zakončit. Brankář Grabara si s jeho zakončením poradil. V osmé minutě už ale kapituloval. Erik Jirka svou ranou z pravé strany málem přepůlil horní tyč. Odražený balon pak skončil přesně u Honzy Kopice, který balon s kapkou štěstí dostal za polského brankáře. Sedmnáctá minuta přinesla hlavičku Lukáše Hejdy do rohovém kopu. Bohužel přímo do náruče Grabary. Vzápětí soupeř odpověděl. Po několika odrazech se dostal ve vápně k balonu Goncalves, který zblízka překonal Jindřicha Staňka a vyrovnal na 1:1. Čtyři minuty na to vytáhl Jindřich Staněk výborný zákrok, když zlikvidoval střelu z hranice vápna. Před ochlazovací přestávkou, která přišla ve dvacáté sedmé minutě, dostal z pravé strany dobrý balon na hlavičku Adam Vlkanova, ale branku těsně minul. Ve třicáté třetí minutě po levé straně prošel LukᚠKalvach. Šajtlí poslal balon na Erika Jirku, kterého vychytal Grabara. Následná dorážka Kalvacha mířila mimo branku. O minutu později znovu pálil Jirka a Grabara musel vytahovat další zákrok. Po prvních pětačtyřiceti minutách platil stav 1:1.

Po prvních pětačtyřiceti minutách šel ze hry Radim Řezník, kterého vystřídal Brazilec Cadu. Do první příležitosti prostřední části se dostal Ibrahim Traoré, který ranou z dvaceti metrů přestřelil. V jednašedesáté minutě vystoupil nejvýše po rohovém kopu znovu Ibrahim Traoré. Hlavičkoval mimo. Tři minutky poté naservíroval balon na hlavu Durosinmiho Honza Sýkora. Chyběly centimetry, aby se Durosinmi zapsal mezi střelce. Z dalšího rohového kopu hrozil znovu Ibrahim Traoré. Opět chyběly centimetry. V šedesáté deváté minutě přišla rozsáhlá personální změna na trávníku, z trávníku odešla desítka hráčů. Ve dvaasedmdesáté minutě zahrozil také soupeř, ale jeho ránu zastavil blokem Sampson. Tři minuty poté se dostal do úprku TomᚠChorý, který byl nedovoleně zastaven. Ze standardní situace pálil Roman Květ. Jeho dobrou ránu vytěsnil brankář Grabara nad břevno. Z následného rohového kopu už se viktoriáni radovali. Na míč nejvýše vyskočil TomᚠChorý a vrátil Viktorii vedení. Deset minut před koncem druhé čtyřiceti pěti minutovky znovu zahrozili hosté. Roony si z pravé strany navedl balon na levou nohu a protáhl Martina Jedličku. Branku ovšem netrefil. Ještě před koncem druhé části hrozil z dálky Matěj Vydra. Míč otřel jen o horní sí. Po druhý čtyřiceti pěti minutách vedla Viktoria 2:1.

První šance třetí části přišla až ve sto desáté minutě. Balon se od Tomáše Chorého příhodně odrazil do běhu Honzovi Klimentovi, který se zachoval jako správný střelec. S nabídnutou šancí naložil jak měl a poslal balon za záda Dithmera. Zvýšil tak vedení Viktorie o dvě branky na 3:1. Ve sto dvacáté minutě se připomenul soupeř. Nebezpečný centr z levé strany odvrátil Libor Holík. Sedm minut na to přišel další balon z levé strany. K hlavičce se dostal Karamoko, ale branku přestřelil. Pět minut před koncem šel ze strany do vápna Matěj Vydra. Tváří v tvář brankáři neuspěl. V poslední minutě utkání ještě soupeř korigoval skóre. Poslední akcí zápasu se prosadil Oskarsson. Viktoriáni generálku zvládli a Kodaň porážejí v prodlouženém zápase 3:2.

×
Dnes v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice