27. 8. 2023    B tým – reportáž

Béčko remizovalo na jihu Čech s rezervou Táborska

FC Viktoria Plzeň

4. kolo / Neděle 27. 8. 2023, 17:00 / Stadion Svépomoc

4. kolo / Neděle 27. 8. 2023, 17:00
Stadion Svépomoc

FC Táborsko akademie

2:2

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

FC Táborsko akademie

Mrzena – Šplíchal, Brabec, Plucar, Schindler, Schramhauser, Kopřiva, Nešický, Kalousek, Svátek, Novák

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Fišer, Paluska, Deml, Krůta, Kodýdek, Hašek, Vacek, Falout, Vrba, Lörincz

statistiky

Branky: 20. Paluska (vl.), 45. Svátek – 52. Hašek, 89. Vacek ŽK: Rozhodčí: Lovětínský – Janíček, Kotalík

Diváci:

Utkání 4. kola ČFL skupiny A mezi rezervou Táborska a béčkem Viktorie Plzeň skončilo nerozhodně.

První vážná situace zápasu přišla ve dvacáté minutě a hned skončila brankou. Jan Paluska se snažil vzdušnou přihrávku za obranu hlavičkou poslat na brankáře Dominika Sváčka, ten byl ale v náběhu a plzeňský obránce si vstřelil vlastní gól. Utkání poté pokračovalo tak, jako v úvodních minutách, tedy bez větších šancí. V samotném závěru první půle ale domácí přidali druhý gól. Pavel Svátek střelou do protipohybu gólmana Dominika Sváčka poslal Jihočechy do dvoubrankového vedení. Za tohoto stavu se následně šlo do kabin.

Viktoriáni výborně vstoupili do druhého poločasu. V 52. minutě dokázal snížit Pavel Hašek, který si našel centrovaný míč ze standardní situace a hlavou ho poslal za brankovou čáru. Po pár minutách se ve velké šanci objevil ve vápně Viktorky domácí Marek Kalousek, ten však akrobatickým způsobem nedokázal trefit balón tak, aby jakkoliv ohrozil brankáře Sváčka. O chvíli později se Marek Svátek znovu dostal do velké příležitosti, když se před ním otevřela prázdná branka, svou střelu ale poslal na břevno.

Plzeňští se nevzdali a bojovali dál a snažili se vstřelit druhý gól. Vyrovnání přišlo v 89. minutě, během velkého tlaku přišel centrovaný míč z levé strany, který se dostal až na zadní tyč, kde celou situaci zavíral Patrik Vacek, který svou střelu poslal do brány. Další gól v zápase už nepřišel a utkání skončilo remízou 2:2.

×
Odehrané v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice