10. 9. 2023    B tým – reportáž

Béčko se z Prahy vrací bez bodů

FC Viktoria Plzeň

6. kolo / Neděle 10. 9. 2023, 10:15 / SC Xaverov

6. kolo / Neděle 10. 9. 2023, 10:15
SC Xaverov

SK Slavia Praha B

2:0

(2:0)

FC Viktoria Plzeň

sestavy

SK Slavia Praha B

Sirotník – Bejbl, Švec, Behenský, Trédl – Vlček, Kopáček, Ogungbayi – Toula, Sy, Elmedin

FC Viktoria Plzeň

Sváček – Krůta, Čihák, Fišer, Vacek – Lörincz, Deml, Kodýdek – Vrba, Nováček, Planeta

statistiky

Branky: 18. Trédl, 45. Bejbl ŽK: Krůta ČK: Rozhodčí: Nenandál – Mach, Beneš

Diváci:

Viktoriánská rezerva podlehla B-týmu pražské Slavie

První závažná situace zápasu byla gólová. Sešívaní se v 18. minutě dostali k centru z levé strany, který propadl k Janu Trédlovi. Ten svojí střelu poslal za záda brankáře Dominika Sváčka a poslal Pražany do vedení. Zápas poté žádné velké příležitosti nepřinášel. To se změnilo ve 40. minutě, a to když domácí svou střelou orazítkovali brankovou konstrukci.

Krátce před koncem prvního dějství navýšila Slavia svoje vedení. Bíločervení zahrávali standardní situaci, míč se odrazil od plzeňské zdi na kopačky domácích. Balón dostal Martin Bejbl, který před velkým vápnem vystřelil a poslal ho o tyč za brankovou čáru.

Tak jako v prvním poločase, tak i ve druhém přicházeli šance jen ojediněle. V 64. minutě zachránil situaci kapitán Viktorie Adam Čihák, který vykopl míč z brankové čáry a odvrátil tak nebezpečí.

V samém závěru zápasu obdržel červenou kartu Dominik Sváček a musel tak předčasně do kabin a místo něj šel do branky Jan Sutr. Zápas už žádné závažné situace nepřinesl a viktoriáni tak prohráli na hřišti rezervy Slavie 2:0.