Viktoria Plzeň přivítá ve středu v 17:30 na svém stadionu v rámci osmifinále MOL Cupu ostravský Baník. Trenér Pavel Vrba očekává náročný duel proti skvěle hrajícímu soupeři.

Ostravané jsou po 13 odehraných kolech na třetím místě FORTUNA:LIGY. „Dle mého názoru je Baník největší překvapení. Hraje na nejvyšších příčkách a má velice zajímavé výsledky – porazil favority, body získává i venku. Podle mě je to štika letošní sezony,“ řekl hlavní trenér Viktorie.

V čem ho nejvíce tým z hornického města zaujal? „Mužstvo drží pohromadě a do všech zápasů dává maximum. Připomíná mi roky, kdy byl Baník naposledy mistrem, protože tohle je takový hlavní rys úspěchu, vše totiž doplňuje i zajímavou kvalitou,“ všiml si Pavel Vrba.

Po středečním duelu v MOL Cupu bude následovat vzájemné utkání i v lize, a to v sobotu na ostravské půdě. „My nevíme, v jaké sestavě zítra nastoupí Baník. Baník zase neví, v jaké sestavě nastoupíme my, takže to bude spíše takové překvapení. To, že se potkáme za 3 dny znovu, je stejná výhoda pro oba týmy,“ uvědomuje si trenér.

Vzhledem k velmi náročnému programu viktoriánů hodlá Vrba udělat změny v sestavě. „Určitě nastanou. Máme teď několik těžkých utkání, takže dostanou prostor i ti hráči, kteří ho dosud měli méně,“ uzavřel kouč předzápasový rozhovor.

Vstupenky na zápas jsou v prodeji ve Vitkoria shopu a na prodejních místech Plzeňské vstupenky. Permanentkáři jdou zdarma.